resaca

La nit de cap d’any s’acosta però a vegades viure-la a fons suposa que el dia 1 de gener ve de la mà d’una terrible ressaca. Siga per l’excés d’alcohol, per no estar acostumats a beure o per mesclar més del compte, cada any en esta data es repeteix la mateixa pregunta: Existeix algun remei per a fer més suportable la temuda ressaca d’Any Nou?

Si els maldecaps i les nàusees no et deixen viure, és convenient que conegues quins són els remeis per a evitar les ressaques típiques del dia després de Nit de Cap d’Any. El primer de tot és important saber per a futures festes que no s’ha de beure alcohol amb l’estómac buit. Sí, t’eixirà més barata la borratxera, però a un alt preu l’endemà. Molts són conscients d’això per experiència pròpia, però això es deu a un alentiment del buidatge gàstric, la qual cosa permet que el teu fetge metabolice millor l’alcohol.

Abans de començar a beure, menjar espàrrecs és un dels remeis més eficaços. Aquests tenen vitamina B1, que també exerceix un efecte protector contra els temuts maldecaps típics del primer dia de l’any. També ho són els plàtans, per això és recomanable nodrir-se d’un plàtan en dejú o beure un got d’aigua calenta barrejat amb la seua corfa per a evitar la ressaca tan temuda de l’Any Nou.

Després d’una nit atrafegada, has de centrar-te en ajudar al fet que el teu fetge treballe eficientment i per a això es requereix una dieta que propicie la seua funció. El suc de llimó és clau per a depurar el fetge, les seues propietats alcalinizantes també faran que el cos s’hidrate i recupere els seus minerals.