resaca
SHARE

La nit de Cap d’Any està a punt d’arribar. I amb ella, la ressaca que ve de la mà de l’1 de gener. Siga per l’excés d’alcohol, per no estar acostumats a beure o per beure més del compte, cada any per aquestes dates es repeteixen les mateixes preguntes.

Existeix algun remei per a fer més suportable la temuda ressaca d’any nou? Si els maldecaps i les nàusees no et deixen viure, és convenient que conegues quins són els remeis per a evitar les ressaques típiques del dia després de Nit de Cap d’Any.

El primer de tot és important saber que no s’ha de beure alcohol amb l’estómac buit. Sí, t’eixirà més barata la borratxera, però a un alt preu l’endemà. Molts són conscients d’açò per experiència pròpia, però açò es deu a una ralentització del buidatge gàstric, la qual cosa permet que el teu fetge metabolice millor l’alcohol.

Abans de començar el botelló, menjar espàrrecs són un dels remeis més eficaços. Estes tenen vitamina B1, que també exerceix un efecte protector contra els temuts maldecaps típics del primer dia de l’any.

També ho són els plàtans, per açò és recomanable nodrir-se d’un plàtan en dejunes o beure un got d’aigua calenta barrejat amb la seua pela per a evitar la ressaca tan temuda de l’Any Nou.

Després d’una nit atrafegada, has d’ajudar al  teu fetge a que treballe eficientment i para això es requereix una dieta que propicie la seua funció. El suc de llimó és clau per a depurar el fetge, les seues propietats alcalinizants també faran que teu el cos s’hidrate i recupere els seus minerals.