Madre de Marta Calvo:
Marisol Burón, madre de Marta Calvo, y su padre, acuden al juicio. / ROBER SOLSONA (EUROPA PRESS)

El judici per la desaparició de Marta Calvo continua. Hui és l’onzena jornada, on la mare de la jove desapareguda ha declarat. Marisol Burón s’ha emocionat en comptar al jurat com va viure la desaparició de la seua filla al novembre de 2019 i com se sent. “Van cridar i em van dir que havien esquarterat a la meua filla. Per què? Això una mare no ho ha de sentir”, comenta.

Burón ha explicat que la nit de la desaparició de la seua filla va exercir la prostitució per a obrir un centre de bellesa juntes. La víctima li va enviar un missatge i li va comentar que estava amb un client en Manuel. “Em va dir que no em preocupara”, ha afirmat la mare, qui ha assegurat que mantenia una relació i una comunicació “molt intensa i diària” amb Marta.

L’endemà, quan es va despertar, li va enviar diversos missatges a la seua filla però no li contestava. Tampoc agafava el mòbil. “Era rar però vaig pensar que estaria dormint”, ha narrat. El dia de la seua desaparició, Marta li havia enviat la ubicació a la seua mare. Per això, al no rebre resposta, el divendres 8 de novembre Marisol va acudir al lloc que li havia enviat la seua filla: la casa d’Ignacio Palma.

El judici per l'assassinat de Marta Calvo comença avui“Aquest senyor em va obrir la porta. Em va assegurar amb tota la serenitat del món que no coneixia a Marta“, narra Burón. “Em va dir que si no em creia que no estava que podia entrar i veure-ho però li vaig contestar que no, que em fiava d’ell”, ha explicat. A això últim ha afegit penedida: “Tinc aqueixa pena de dir per què no vaig passar perquè igual la meua filla estava encara dins. Si haguera entrat igual la meua filla estava encara ací”.

“M’HA ROBAT A LA MEUA FILLA I M’ESTÀ ROBANT EL DUEL”

El diumenge Burón va acudir a la Policia a anunciar la desaparició. En tornar a casa tenia l’esperança de poder posar-se en contacte amb la seua filla, però no va anar així. Davant la falta de notícies de Marta, Marisol va tornar a l’habitatge de l’acusat però “a la casa ja no m’obria ningú”. Així i tot, va aconseguir el telèfon dels amos, els qui li van comentar que l’habitatge estava llogat a una dona.

Als 21 dies de la seua desaparició em van cridar per a dir-me que un senyor havia acudit a la caserna dient que era ell a qui cercaven. “Aqueix va ser el pitjor dia de la meua vida”, ha afirmat. “És molt fort que et diguen que aquest senyor es va trobar morta a la meua filla i que la va esquarterar. Això una mare no ho hauria de sentir. Per què ella? La meua filla era incapaç de fer mal a ningú”.

Finalment, Burón ha acabat amb unes dures declaracions: “En data d’avui no tinc a la meua filla. Per què no tinc a la meua filla? Per què no diu on està? Només vull recuperar-la. Ja no me la retornarà ningú amb vida. M’ha robat a la meua filla i m’està robant el meu duel. No puc viure així. Això és la mort lenta per a una mare“.

El juicio por la muerte de Marta Calvo continúa con las declaraciones de su madre
La mare de Marta Calvo Burón en l’exterior del Congrés dels Diputats. / CHEMA MOYA (EFE)

EL PAPER DE LA POLICIA EN LA CERCA DE MARTA

Marisol Burón també ha declarat com va ser la seua experiència posant la denúncia de desaparició de la seua filla. “El policia em va dir que la meua filla, sent el que era, igual estava a Palma o Eivissa i venia amb 20.000 euros”, explica. “Al final em va posar de mala gana una denúncia que tenia set línies i perquè li vaig insistir”.

Dies més tard va acudir a una altra comissaria. Allí, li van comentar que el cas el portava la Guàrdia Civil de Vilanova de Castelló. No obstant això, aquests li van confessar que no sabien res de cap desaparició. “Li vaig donar el nom i cognoms i em va dir que anava a obrir el correu. El nom de la meua filla era ací i no havien fet res, encara no havien intentat cercar a la meua filla“, ha lamentat.

DOS ANYS DE LA DESAPARICIÓ DE MARTA CALVO 

Va ser en novembre de 2019 quan es va alertar de la desaparició de Marta Calvo en Manuel. Ignacio Palma va declarar haver mantingut relacions sexuals amb la jove qui suposadament va morir per consum de cocaïna durant el coit. L’acusat hauria introduït la droga via genital, igual que amb les altres víctimes. Posteriorment, el presumpte assassí va esquarterar el cos i va distribuir les seues restes per diferents contenidors.

Durant mesos, la Guàrdia Civil va estar rastrejant els abocadors de la zona sense obtenir cap rastre. El mes de setembre passat es va realitzar un estudi exhaustiu de la geolocalització del mòbil de Palma. En aquesta investigació es va detectar que havia estat diverses hores després del crim als afores de Manuel, una informació que va ometre en la seua declaració oficial.

Actualment, les restes mortals de Marta Calvo encara no s’han trobat malgrat les contínues cerques que ha realitzat la Guàrdia Civil per les zones de l’interior de València.