Torre

La Torre Eòlica de València, també coneguda com a “L’Eòlica“, està més prop de ser una realitat. La Marina de València ha donat llum verda a este projecte impulsat des del despatx d’arquitectura de Fran Silvestre que albergarà mil molins eòlics distribuïts en les 50 plantes d’esta torre que mesurarà 170 metres d’altura.

L’objectiu és que la zona portuària de la ciutat es nodrisca energèticament ja que l’obra combinarà l’energia eòlica amb plaques fotovoltaiques que completaran la seua funció. El monument també comptarà amb un mirador que sobrepassarà els 127 metres convertint-se en un nou atractiu turístic de València.

Segons ha publicat el mitjà Valencia Plaza, el projecte eixirà pròximament a exposició pública en el Butlletí Oficial de la Província de València, després d’això hi haurà un termini de 30 dies perquè altres candidats puguen presentar iniciatives similars pel que si això succeïra s’obriria un concurs públic. Si l’opció de Silvestre és l’única proposta, es realitzaria aquest projecte sense licitació donant ja una llum verda definitiva a la construcció de L’Eòlica.

El cost total dels treballs ascendiran a 13 milions d’euros i el pla de treball no sobrepassa els 12 mesos, la qual cosa suposaria tota una revolució ja que València seria la pionera en comptar amb un edifici d’aquestes característiques.