Torre
Diseño de la Torre Eólica de La Marina de Valencia.

Els promotors de la Torre Eólica de La Marina porten diverses setmanes negociant amb la Autoritat Portuària de València per a reprendre el projecte. Durant diversos anys s’ha parlat d’aquesta torre que va quedar paralitzada, no obstant això, ara sembla que avança el procés. Està previst que siga una construcció ecològica de 170 metres d’altura instal·lada en un estret espai en l’extrem aquest de la bocana de la Marina.

L’arquitecte Fran Silvestre ha explicat aquesta setmana en la Cadena Ser que des de fa tres anys s’està treballant en el disseny i la construcció. Silvestre assenyalava que les converses amb el port estan ja molt avançades. Així mateix, va anunciar que espera que la concessió s’atorgue en qüestió de setmanes. No obstant això, malgrat les paraules de l’arquitecte, formalment encara no s’ha sol·licitat la concessió per a començar les obres de construcció.

Silvestre espera que la comissió delegada de el Consorci València 2007 done llum verda com més prompte millor a un projecte que és pioner a Espanya i que arribaria després de 14 anys d’investigació.

OBJECTIU DE LA TORRE EÒLICA

La Torre Eòlica aconseguirà produir energia renovable unint l’energia fotovoltaica amb l’eòlica en una torre que tindria més de mil molins verticals. El pressupost que es preveu per a la seua construcció és de 20 milions d’euros aproximadament. La previsió és generar un volum d’energia semblant al d’un molí eòlic convencional. Això seria suficient per a proveir durant tot l’any al recinte marítim.

L'EòlicaEl 75% de l’energia la produirien els mil molins eòlics d’eix vertical instal·lats a la torre. Per al 25% restant es comptaria amb plaques solars fotovoltaiques que complementarien la producció. Aquesta combinació aspira a aconseguir una producció de 5,4GWh a l’any. Aquesta última dada és el que genera un molí eòlic convencional d’eix horitzontal.

El que intenta Fran Silvestre és convertir l’impacte visual de la infraestructura en un atractiu. A més, es convertiria en el punt més alt de tota València sent una referència visual per a la ciutat.