L'Eòlica

“El projecte em sembla interessant”. Aquestes van ser les paraules de l’alcalde de València, Joan Ribó, sobre la Torre Eòlica (o L’Eòlica) que s’ha programa instal·lar en el port de la ciutat. Es tracta d’una infraestructura, dissenyada per l’arquitecte Fran Silvestre, de 170 metres d’altura i que albergarà mil molins eòlics que es distribuiran en les 50 plantes de la torre. A part també comptarà amb un mirador que sobrepassarà els 127 metres del pont Assut d’Or (el punt més alt de la ciutat) i que servirà com a atractiu turístic.

La Torre Eòlica està dissenyada per a ubicar-se en el port de València.

L’objectiu és que la zona portuària es nodrisca energèticament ja que l’obra combinarà l’energia eòlica amb plaques fotovoltaiques que completaran la seua funció. El cost total dels treballs de construcció ascendiran a 13 milions d’euros i el pla de treball no sobrepassa els 12 mesos, la qual cosa suposaria tota una revolució ja que València seria la pionera en comptar amb un edifici d’aquestes característiques.

Projecte silenciós

Els responsables del disseny defensen la seua idoneïtat i afirmen que els actuals parcs eòlics han de situar-se lluny dels nuclis urbans per ser molt sorollosos. L’Eòlica, pot construir-se en les pròpies ciutats perquè seria molt silenciosa i per la bellesa de la infraestructura, no suposaria cap impacte negatiu sobre el **skyline. A més ressalten que la reixeta que protegeix la infraestructura no suposa cap perill per als ocells com sí que ho són les aspes dels grans molins.

Encara que els ideòlegs són els propietaris del despatx de Fran Silvestre, el Consorci València 2007 donarà l’opció, en les pròximes setmanes, al fet que altres empreses presenten projectes similars per a ocupar aquest espai públic.

Podrà pujar-se a l’alt de la Torre Eòlica de València?