rodajes Valencia

L’Estat d’Alarma ha canviat el panorama laboral del país. Igual que en televisió amb exemples de suspensió de programes com a Operación Triunfo, la indústria cinematogràfica s’ha vist alterada. El cinema és un dels grans perjudicats pel coronavirus i és que els rodatges s’han vist obligats a parar la seua activitat.

El president de l’Acadèmia de Cinema, Mariano Barroso, s’ha dirigit a tots els acadèmics en una carta. En ella ha demandat “suport i solidaritat” a la societat. “Portem uns quants dies aïllats, la seu física de l’Acadèmia tancada, i tots en estat de shock. La crisi del coronavirus està tenint un efecte rotund, i molts sectors l’estan patint. El nostre és un d’ells”, avança.

Resultado de imagen de mariano barroso
Mariano Barroso en la catifa roja de la 28ª edició dels Goya.

S’han interromput tots els rodatges i totes les pre-produccions que estaven en marxa. Això s’està traduint ja en un colp tremend per a molts cineastes, actors, tècnics, guionistes, etc. No obstant això i paradoxalment, la gent està gaudint dels nostres treballs a les seues cases més que mai. Aqueixa és també la naturalesa de la nostra professió”.

A més, el president de l’Acadèmia ha volgut acomiadar-se agraint el treball “de tot el personal sanitari”. De la mateixa manera, ha demanat “sensibilitat als qui tenen a la seua mà afavorir als més afectats i als més febles”. “Mentrestant, i al costat de tots els sectors, hem de teixir entre tots la xarxa d’ajuda que ens permetrà tirar avant a tots junts”, ha sentenciat.