La reina Letizia inaugura a València el Centre Mundial d’Alimentació

El CEMAS centrarà les investigacions del seu primer any en l'obsesidad causada per falta de qualitat alimentària

alimentación

El Centre Mundial per a l’Alimentació Sostenible (CEMAS) ja és una realitat a València. Hui obri les seues portes esta institució que posicionarà a la capital del Túria en el mapa internacional de l’alimentació sana i equilibrada.

La reina Letizia serà la responsable d’inaugurar el centre situat en l’edifici de la Base de la Marina de València, en un acte que donarà començament a les 19.00 hores i en el que no faltaran representants de l’Ajuntament de València i de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) a l’ésser els impulsors d’esta iniciativa conjunta.

A més d’autoritats com Joan Ribó, alcalde de València, o José Graziano de Silva, director general de la FAO, l’esdeveniment d’obertura també comptarà amb responsabilitats del Consell com el president de la Generalitat, Ximo Puig, o premis Nobel com Edward Rubín.

L’objectiu del centre és convertir-se en una eina de catalogació activa i d’orientació de les polítiques, estratègies i accions que es duguen a terme a tot el món per a aconseguir un sistema alimentari local sostenible.

Durant el primer any del CEMAS, les activitats estaran centrades en lluitar contra l’obesitat per la falta de qualitat en els aliments i en els reptes de les grans ciutats en matèria d’alimentació. Cara a 2021, les Nacions Unides celebraran l’any internacional dels cítrics i les verdures, una àrea en la que València és experta per la seua agricultura i en la que el Centre Mundial per a l’Alimentació Sostenible cobrarà un important protagonisme.