La Reina Letizia ha visitat aquest matí la ciutat de València per a celebrar el lliurament de guardons dels Premis Rei Jaume I. A​ la seua arribada a la Llotja, Donya Letizia ha sigut rebuda per les autoritats autonòmiques i locals.

Després de les salutacions de benvinguda en el qual s’ha produït una anecdòtica caiguda de el vicepresident de la Fundació Premis Rei Jaume I, Vicente Boluda, la Reina s’ha dirigit al Saló Columnari de la Llotja. Allí ha ocupat seient en la primera fila romanent en peus per a la interpretació de l’Himne Nacional.

Després de la cerimònia de lliurament de premis, el president executiu dels Rei Jaume I, Javier Quesada, ha convidat a La seua Majestat la Reina a pujar a l’escenari. En la seua intervenció, la Reina ha traslladat un missatge de “afecte especial” del Rei Felip VI, absent per complir amb un període de quarentena. Ha assegurat que són uns guardons que el Rei admira i dóna suport per “la seua la seua excel·lència i la seua projecció internacional” i ha traslladat les seues felicitacions als premiats.

“Sou l’exemple de com la investigació, la ciència, la tecnologia i l’emprenedoria són, en gran manera, la manera que ens dota, com a societat, de les eines imprescindibles per a afrontar desafiaments com els que la pandèmia ens ha posat damunt de la taula”, ha declarat. “El talent, l’esforç i la generositat dels nostres premiats suposen la mostra que som capaces de projectar una Espanya moderna, solidària i forta”.

En concloure la cerimònia, Donya Letizia ha mantingut una breu trobada amb els premiats i autoritats abans de continuar amb la seua agenda a València.

AUDIÈNCIA AMB LA POLICIA LOCAL DE VALÈNCIA

Després de finalitzar el lliurament dels Premis Rei Jaume I, la Reina s’ha dirigit a la Sala del Comerç. En aquesta ocasió, ha sigut acompanyada tant pel president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig; com el ministre de Transports, José Luis Ábalos.

Allí ha mantingut una audiència amb una representació de la Policia Local de València amb motiu del seu 150 aniversari. En ella, el cap de la Policia Local, José Vicente Herrera, ha lliurat a la Reina una placa commemorativa i una gorra en record de l’aniversari.

Seguidament, s’han realitzat una fotografia de grup i finalment, Donya Letizia ha sigut acomiadada donant per conclosa la seua visita a València.​