Las Fallas abren sus casales sin limitación horaria
Inauguración Casal Falla Gayano

El Consell ha contemplat l’obertura dels casals de les seus festeres en el conjunt de la Comunitat Valenciana. No hi haurà horari d’obertura i això hauran de regular-ho els ajuntaments.

Les restriccions anticovid actuals es prorroguen fins al pròxim 15 de juliol. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha incidit en la importància de l’ús de la màscara sempre que es puga per precaució. Encara que no és obligatori portar-la en exteriors des del 26 de juny.

La consellera de Sanitat ha anunciat les noves restriccions en la Comunitat Valenciana. Entre elles es troba l’obertura dels casals fallers i les seus festeres sense limitació horària. A més, en el seu interior podran portar-se diverses activitats i no solament les administratives.

No obstant això, Barceló ha avançat que si es consumiran begudes i menjar hauran d’acollir-se a les limitacions de l’hostaleria pel que l’aforament només podrà ser del 50%. “S’aplicaran les mesures que es contemplen per a aquest sector”, recalca la consellera. Les taules continuaran sent de deu persones i el que continua sense contemplar-se és el servei de barra.

Les mesures són per a totes les seus festeres. Però té un especial impacte en els casals fallers, que portaven mesos reclamant que se suavitzaren les restriccions. A partir d’ara, les comissions ja poden preparar les Falles 2021 en els seus llocs de reunió.