La hostelería valenciana alerta de una subida de precios en Navidad
Dos personas pasean con mascarilla en una foto de archivo.

A pesar que la vida ha tornat quasi a la normalitat després de més de dos anys de pandèmia, el coronavirus segueix als carrers. Aquesta vegada és una nova variant que arriba amb el nom de “malson”.

L’Agència Europea del Medicament (EMA) ha alertat sobre la identificació d’una nova subvariante del coronavirus: la XBB. Pel que sembla, es tracta d’una mutació d’Ómicron que ja va ser detectada a Singapur fa unes setmanes.

El diari The New York Times ha sigut qui ha batejat el nou Covid com a “variant malson”. El nom es deu al fet que els experts han detectat que presenta major resistència davant els anticossos el que facilita el contagi i per tant la seua propagació. Així mateix, és més factible que succeïsquen casos de reinfecció.

L’expansió de la mutació d’ómicron està creixent en països asiàtics, l’Índia entre ells. A més, també s’ha detectat dins de la Unió Europea.

No obstant això, la variant que més força està agafant és la denominada “Gos de l’infern”. Des del Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de les Malalties (ECDC), asseguren que aquesta podria arribar a aconseguir el 50% de les infeccions a Europa a la fi de mes.

Respecte a les vacunes, en el cas de “Gos de l’infern” sí que serien eficaços per ser llinatges d’ómicron BQ.1.1. No obstant això, atès que el “Covid Malson” és una nova mutació, les vacunes no protegirien i haurien d’administrar-se de nou.

Quant a la simptomatologia, la variant malson provoca mal de cap, febre, diarrea, mal de gola, pèrdua de gust i olfacte, fatiga, tos, congestió nasal i dolors musculars. A més, alguns pacients també presenten taquicàrdia, afonia i pèrdua de l’apetit.