La nova línia de Metrovalencia, un pas més prop de fer-se realitat

Les obres de l'esperada línia 10, paralitzada per complet en 2011, es reprendran en abril i comptaran amb un pressupost de 3.600 milions d'euros

metrovalencia

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va signar un contracte el passat 14 de març que permetrà iniciar a l’abril les primeres obres d’infraestructura de la Línia 10 (Alacant-Natzaret) de Metrovalencia, en el tram que comprèn les parades d’Amado Granell i la prolongació fins a Germans Maristes.

Per a dur a terme el projecte la Generalitat comptarà amb un pressupost de 3.664.420,87 milions d’euros, IVA inclòs, i un termini d’execució de set mesos i mig. L’adjudicatària de les obres és l’empresa FCC Construcció S.A.

L’objectiu de la Generalitat és que per a 2021 estiguen acabades les labors previstes. Aquestes han rebut un cofinançament important per part de la Unió Europea, a través del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

Les obres d’aquesta infraestructura tramviària que combina trams subterranis i en superfície, anteriorment denominada T2, van començar l’any 2006 i es van paralitzar en 2011 per falta de pressupost, després d’invertir al voltant de 200 milions d’euros.

Una vegada acabada aquesta primera actuació, FGV preveu abordar també les obres corresponents a arquitectura i equipament de parades i estacions; electrificació i subestacions; senyalització i comunicacions; i tallers provisionals.

Així serà la línia 10 de Metrovalencia

Valencia pone en marcha el nuevo Rastro que será más grande y verde que nunca