rastro

La Junta de Govern Local adjudicarà este divendres el contracte d’obres d’execució de la plaça enjardinada situada en la confluència de l’avinguda de Tarongers amb el carrer Lluís Peixó, en la qual està previst que se situe el nou Mercat de Vell de València.

El projecte preveu l’habilitació d’una nova zona verda de més de 12.000 metres quadrats, en la qual es reubicarà el tradicional Mercat de Vell que es desenvolupa cada diumenge i festiu. Així mateix, s’adequarà un nou espai de parc per a veïns, que disposarà d’abundant arbratge, jocs infantils, una àrea de socialització animal, i aparells de manteniment fitness i salut. Les obres començaran, tal com estava previst, en este primer semestre de 2019.

El projecte per al nou Mercat de Vell preveu que puguen ser situats 517 llocs de venda; i el disseny de l’espai i la disposició de l’arbratge previstos permetran que i pràcticament tots els llocs tinguen un arbre pròxim, l’espècie del qual i característiques en vindran determinades des de la Regidoria de Parcs i Jardins. Tal com s’ha assenyalat des d’esta Regidoria, es buscaran arbres d’ombra per tal de definir un espai adequat al seu ús veïnal i comercial.

El nou jardí estarà perimetrat i es tancarà en horari nocturn, de manera que hi haurà control sobre els accessos tant de les persones (ciutadania i comerciants) com dels vehicles autoritzats i empleats públics (policia local, inspectors…).

El regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha subratllat que “esta acció suposa també una aposta i un impuls al xicotet comerç de la ciutat”. A més, l’edil ha destacat “la viabilitat de l’espai com una zona amb molts usos possibles, des de mostres culturals a activitats a l’aire lliure o trobades”.