La Guardia Civil encuentra el cuerpo de Wafaa tras la confesión de su asesino
La Guardia Civil traslada a David Soler, autor confeso del asesinato de Wafaa.

El malson de la desaparició de la jove Wafaa Sabbah ha arribat a la seua fi. Aquesta vesprada la Guàrdia Civil ha trobat les seues restes mortals en un pou de la Pobla Llarga. El cos s’ha localitzat en una finca familiar de l’assassí confés després d’una intensa cerca des de primera hora del matí.

Va ser aquest dijous quan els agents van procedir a la detenció de David Soler, també conegut com ‘El Tuvi’. Malgrat haver negat la seua implicació en la desaparició de Wafaa, el criminal ha confessat l’autoria del crim aquest migdia.

Per a la cerca de la jove s’ha activat a la Unitat Central Operativa (UCO) al costat d’un equip d’agents d’Homicidis de la Guàrdia Civil de València i especialistes de criminalística. El terreny també s’ha investigat amb gossos ensinistrats en la localització de cadàvers i un georradar. A més, s’ha sumat un equip de bussos els qui han sigut clau per a localitzar el cos en el fons d’un pou.

El testimoniatge del mateix autor, present durant el rastreig, ha servit per a accelerar la cerca perquè els agents temien que es prolongara durant dies. Per a procedir a l’aixecament del cadàver s’ha esperat a l’arribada del jutge d’instrucció número 4 d’Alzira, el responsable del cas des del moment de la desaparició. Una vegada es realitze, el cos sense vida de Wafaa serà traslladat a l’Institut de Medicina Legal on es procedirà a l’autòpsia.

L’AVANÇ DE LA INVESTIGACIÓ DEL CAS WAFAA

La desaparició de Wafaa el 17 de novembre de 2019 va coincidir amb la de Marta Calvo. No obstant això, la línia d’investigació de la Guàrdia Civil va desvincular els dos casos. Segons el diari Les Províncies, el detingut havia assetjat a Wafaa per a mantenir unes relacions sexuals a les quals la jove es negava.

El Tuvi va ser sospitós des del primer moment per als investigadors. Formava part del grup d’amics de la víctima. A més, mantenia relació amb l’assassinat confés de Calvo, Jorge Ignacio Palma.

Els agents han reunit proves que situaven a David prop del lloc en el qual es va apagar el telèfon mòbil de Wafaa, concretament en l’estació ferroviària de Xàtiva. Pel que sembla, El Tuvi també va estar en la mateixa ubicació. A més, han obtingut els missatges de WhatsApp en els quals el sospitós assetjava a la desapareguda per a ficar-se al llit amb ella.

El detingut ja comptava amb antecedents per maltractaments i és sospitós de tràfic de drogues. Ara, també se li imputarà un delicte d’homicidi per la mort de Wafaa.