La Guardia Civil busca el cadáver de Wafaa tras la detención del presunto culpable
Cuartel de la Guardia Civil en Carcaixent.

L’equip d’investigadors de la Guàrdia Civil ha traslladat aquest matí a David S. O., l’home de 30 anys detingut per la presumpta implicació en la desaparició de Wafaa Sabbah, per a fer uns registres.

La jove de 19 anys de la Pobla Llarga va ser vista per última vegada al novembre de 2019. Després de prop de dos anys d’investigació, la Guàrdia Civil va detenir ahir en Manuel al presumpte responsable. El detingut, també conegut com “El Tuvi”, compta amb antecedents per maltractaments a diverses de les seues parelles. A més, és sospitós de tràfic de drogues.

Després d’haver passat la nit en dependències de la Guàrdia Civil, aquest matí ha sigut traslladat a un xalet de la seua família on se sospita que podria estar enterrada la jove. L’habitatge se situa als afores de Carcaixent, precisament l’última localitat en la qual es va veure a Wafaa abans de la seua desaparició.

De moment, El Tuvi ha negat la seua implicació en el cas i està a l’espera que li prenguen declaració entre la jornada d’avui i matí. La Guàrdia Civil, per part seua, creu que el rastreig de la jove podria demorar-se uns dies fins a remoure tota la parcel·la privada.

Per a la cerca de Wafaa s’ha activat a la Unitat Central Operativa (UCO) al costat d’un equip d’agents d’Homicidis de la Guàrdia Civil de València i especialistes de criminalística. El terreny s’està investigant amb gossos ensinistrats en la localització de cadàvers i un georradar. Aquest és capaç de detectar si hi ha hagut moviments en el terreny així com canvis en el sòl o parets de l’habitatge.

L’AVANÇ DE LA INVESTIGACIÓ

La desaparició de Wafaa al novembre de 2019 va coincidir amb la de Marta Calvo. No obstant això, la línia d’investigació de la Guàrdia Civil va desvincular els dos casos. Segons el diari Les Províncies, el detingut havia assetjat a Wafaa per a mantenir unes relacions sexuals a les quals la jove es negava.

Els agents han reunit proves que situen a David prop del lloc en el qual es va apagar el telèfon mòbil de Wafaa, concretament en l’estació ferroviària de Xàtiva. Pel que sembla, El Tuvi també va estar en la mateixa ubicació. A més, han obtingut els missatges de WhatsApp en els quals el sospitós assetjava a la desapareguda per a ficar-se al llit amb ella.