La quinta ola dispara los contagios entre los no vacunados de la Comunitat Valenciana
Dos chicas pasean con mascarilla por la ciudad de Valencia.

La Comunitat Valenciana en alerta per coronavirus. La cinquena ona s’enceba especialment amb els grups no vacunats. La incidència acumulada es dispara, especialment, entre els més joves.

Flexibilització de restriccions, vacances d’estiu, viatges de fi de curs i falta d’immunització poden ser els factors que estan deslligant un devessall de positius entre els joves. Sanitat preveu vacunar al grup de 20 i 29 anys a partir de la primera quinzena d’agost. Mentisques tant, la demora de la vacunació dels joves posa en perill tot el treballat per la Comunitat Valenciana.

En aquesta categoria d’edat, la incidència acumulada s’eleva a 287’91 casos per cada 100 mil habitants, segons les dades del Ministeri de Sanitat. Són els qui més s’han contagiat en els últims 14 dies. Els segueixen els adolescents de 12 a 19 anys amb una incidència de 237’67.

La vacunació massiva per als treintañeros ha donat començament aquest dilluns. Una franja etaria que també s’ha vist afectada pel repunt cados. En aquest grup, la incidència acumulada és de 112’98 casos. Els menors de 12 anys presenten una incidència de 58,18 casos.

La incidència acumulada és regressiva a mesura que l’edat avança. D’aquesta manera, entre els 40 i 49 anys s’han donat menys positius que entre els treintañeros. La seua incidència és de 84’78, el doble que la del rang d’edat que comprèn els 50 i 59 anys (45’99).

En aquesta línia, lus sexagenaris acumulen una incidència de 31’51. En el cas dels majors de 70 i 80 anys la incidència és de 19’18 i 18’44 respectivament.

En xifres totals, el grup d’edat que acumula més positius des de l’inici de la pandèmia és el que compresa entre els 40 i 49 anys. El 17’1% dels contagis totals va recaure en aquest rang d’edat. En total, s’han contagiat més persones d’aquest grup etario que en el comprès entre els 30-39 anys i els 20-29 anys. Aquests representen el 13’6% i 13’3% respectivament del total de casos confirmats.

Ingressos i pacients UCI menors de 50 anys

Les dades del Ministeri de Sanitat revelen una elevada pressió assistencial als hospitals. Només estan disponibles la meitat dels llits UCI a la Comunitat Valenciana i el 27’2% en el cas de les habitacions normals.

No obstant això, la majoria de les hospitalitzacions es deuen a altres malalties i causes. Actualment hi ha 162 llits ocupats per pacients Covid, és a dir, un 1’6% del total. Prop del 30% de les persones ingressades són persones entre els 35 i 50 anys, segons assenyala Les Províncies. A més, el 65% de les persones ingressades són homes.

Segons les últimes dades de Sanitat, 19 persones es troben l’UCI. Aquests ingressos suposen un 2% del total. Entre els pacients més crítics també s’aprecia una distinció per sexes. El 75% d’aquests pacients són homes, segons Les Províncies.