La justícia respon: Quan es considera que una agressió és en defensa pròpia?

El dret a la legítima defensa a debat després d'anunciar-se que la Fiscalia demana 20 anys de presó per al policia que va disparar als atracadors que van entrar a la seua casa

4 de gener de 2006. Un grup armat de dotze persones assalta un xalet de Canals, és la casa de la família Ferri. Els lladres emmordassen als propietaris però el resultat no és el que esperen. Una distracció fa que l’empresari valencià aconseguisca una arma i òbriga foc matant a dos dels atracadors. Quatre anys després l’Audiència Nacional va dictar sentència: Francisco Ramírez havia actuat en legítima defensa.

Hui dia el malson dels Ferri es repeteix però esta vegada és un policia local de Sevilla qui se senta en la banqueta. Casimiro Villegas s’enfronta a 20 anys de presó i una multa de 300.000 euros. Va ser en 2011 quan quatre assaltants armats van entrar en el seu habitatge de Tenerife. Després d’una baralla feroç, Villegas va recórrer a la seua arma i va ferir a tres dels atracadors. Ara, l’agent tracta de demostrar que va ser en legítima defensa.

Però llavors, com actuar davant una situació d’amenaça?  Des del partit de Santiago Abascal tenen clara la solució: legalitzar les armes en defensa pròpia per als qui no tinguen antecedents. La declaració de Vox ha obert un debat polític amb el que es posa en dubte la protecció dels ciutadans i la legítima defensa. El que és clar i recorden els legisladors és que no cal dubtar a l’hora de defensar-se davant el perill. Això sí, sempre haurà de fer-se en igualtat de condicions.

Alerta por el regreso de “Momo”, el reto viral que incita al suicidio

La paella aspira a ser Patrimonio de la Humanidad