Más cerca de Marta Calvo: la Guardia Civil reanuda la búsqueda en un pozo de Senyera

El judici per l’assassinat de Marta Calvo ha començat hui en l’Audiència Provincial de València amb la selecció del jurat popular. Jorge Ignacio Palma, l’autor de la desaparició i d’esquarterar a la jove, serà jutjat per un tribunal de nou persones.

Palma també està acusat pel presumpte assassinat d’altres dues dones: Arline Ramos i Lady Marcela, ambdues van viure una situació semblant a la de Calvo. A tot això, se li suma el intent d’homicidi d’altres vuit dones. Totes elles haurien mantingut relacions amb Palma entre estiu de 2018 fins a novembre de 2019, quan va desaparèixer Marta.

L’acusat s’enfrontarà a un jurat popular de 9 ciutadans que seran els encarregats de jutjar-li. S’enfronta a un judici per 11 delictes d’abús sexual (tres d’ells com mig necessari per a un delicte d’homicidi) i un delicte contra la salut pública.

La Fiscalia demana 130 anys de presó. A més, pretén que es realitzen indemnitzacions per a les famílies o les víctimes, els qui demanen la presó permanent revisable per a l’acusat.

Quan declararà Jorge Ignacio Palma?

Avui solament s’ha format el jurat que estarà els pròximes dies del judici. El dimecres 6 és quan declararà l’acusat; després es realitzaran les conclusions. El dijous 7 i el divendres 8 s’exposaran els informes finals de les parts i es donarà l’última paraula a Ignacio Palma.

L’11 de juliol es realitzarà la proposta de veredicte. El dia 12 de juliol es lliurarà al jurat el veredicte. Els pròxims tres dies seran per a deliberar acabant el 15 de juliol. Serà llavors quan es done a conèixer el veredicte.

Dos anys de la desaparició de Marta Calvo 

Va ser en novembre de 2019 quan es va alertar de la desaparició de Marta Calvo en Manuel. Palma va declarar haver mantingut relacions sexuals amb la jove qui suposadament va morir per consum de cocaïna durant el coit. L’acusat hauria introduït la droga via genital, igual que amb les altres víctimes. Posteriorment, el presumpte assassí va esquarterar el cos i va distribuir les seues restes per diferents contenidors.

Durant mesos, la Guàrdia Civil va estar rastrejant els abocadors de la zona sense obtenir cap rastre. El mes de setembre passat es va realitzar un estudi exhaustiu de la geolocalització del mòbil de Palma. En aquesta investigació es va detectar que havia estat diverses hores després del crim als afores de Manuel, una informació que va ometre en la seua declaració oficial.

Actualment, les restes mortals de Marta Calvo encara no s’han trobat malgrat les continues cerques que ha realitzat la Guàrdia Civil per les zones de l’interior de València.