Els joguets estrela que tots els xiquets dels 80 i 90 van demanar per Nadal

Productes com el Tamagotchi, el robot Emilio o jocs de taula com 'La herencia de la tía Agatha' van copar les cartes nadalenques de tota una generació.

27
juguetes

Ara la moda és jugar a la Nintendo Switch, manejar un iPad o ser fan de ‘La Patrulla Canina‘, una cosa molt diferent si retrocedim fins a les dos últimes dècades del Segle XX, anys en els que va nàixer i va créixer la generació millennial o generació Y.

Durant els 80 i 90 la tecnologia dels videojocs estava arrancant, al principi amb Sega i el seu famós joc Sonic, per a passar anys després a la febre de la Game Boy (anys després va arribar amb color), la Nintendo 64 i personatges com Mario Bros o Donkey Kong i fins i tot la primera PlayStation. Però al marge del món digital van ser molts altres els jocs que van conquistar a tota esta generació: recordes alguns d’ells?

Resultado de imagen de Patines Fisher Price

Patins Fisher Price

Eren com els llits de xiquets que fabrica Ikea però en forma de patins, és a dir, ja podia créixer-te el peu que els patins oferien l’opció de créixer amb tu per a adaptar-se a les teues necessitats i no haver de canviar de talla any rere any. Aquests patins van ser el primer pas de molts abans de posar-se de moda els ‘rollers’ o patins en línea.

Resultado de imagen de tamagotchi

Tamagotchi

Els teus pares podien negar-te tindre una mascota a casa per totes les obligacions que implicava i que, passat un temps, tots sabem que no anaves a complir però no podia dir que no a cuidar a una mascota digital. El Tamagotchi va ser l’avantsala de NintenDogs i amb únicament tres botons podies criar al teu propi animal virtual fins que decidies eliminar-ho per a tindre un nou amb el qual jugar.

Resultado de imagen de Línea Directa juego

Línea Directa

En uns anys en els que no existia Facebook, Instagram o Tinder la forma de lligar era molt diferent a la de hui dia. El joc de taula ‘Línea Directa’ va ser l’entrenament per a moltes xiques del que després serien les xarxes socials. En este cas el joc consistia en un tauler i un telèfon mòbil de grandària considerable on la gràcia era endevinar qui era el teu admirador secret a través de preguntes i pistes. En resum: un ‘Cluedo’ versió pink.

Resultado de imagen de La mansión de Casper

La mansió de Casper

En aquests últims anys les pel·lícules infantils més taquilleres que han copat les botigues de productes han sigut algunes com ‘Frozen’ o ‘Los Minions’ però en 1995 el pelotazo va ser ‘Casper’. Com a conseqüència d’esta pel·lícula va arribar un dels productes estrela de l’època: La mansió de Casper, un joguet que oferia als xiquets jugar amb la casa de la pel·lícula i els principals ninots protagonistes. A més, el joc es completava amb una torre en forma de llanterna capaç de projectar ratapinyades en les parets de les habitacions.

Resultado de imagen de Robot Emilio

Robot Emilio

Tindre un robot a casa era el més del moment i si damunt podies manejar-ho perquè t’acostara un objecte era un extra afegit que agradava als xiquets més peresosos que anhelaven tindre un majordom a l’estil ‘Richie Rich‘ (Macaulay Culkin, 1994). El problema era el preu i l’espai que ocupava i és que el Robot Emilio mesurava prop d’un metre d’altura.

La Herencia de Tía Ágata

El joc podia recordar una mica a l’esmentat ‘Cluedo’ però amb tocs de les novel·les d’Agatha Christie i amb paranys per als personatges que era l’atractiu del tauler. L’objectiu era trobar la fortuna de la tia Àgata i per a aconseguir-ho calia matar a tots els possibles hereus abans que ningú.

Los juguetes estrella que pedirán los niños estas navidades