El coronavirus pone en jaque las Olimpiadas de Tokio

Eren molts els rumors que apuntaven a la suspensió dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020 pel coronavirus. Hui no obstant això sí s’ha pogut confirmar la notícia. El Comitè Olímpic Internacional (COI) ha sigut el responsable d’anunciar l’ajornament.

La gran cita esportiva estava prevista per a celebrar-se del 24 de juliol al 9 d’agost, dates que ja no albergaran els jocs. L’objectiu del COI és celebrar-lo a l’estiu de 2021, possiblement entre el 23 de juliol i el 8 d’agost. L’esdeveniment internacional coincidirà de nou amb un període estival ple d’esport posat que també tindrà lloc l’Eurocopa, ajornada per la crisi del coronavirus.

L’anunci s’ha produït després que el Japó proposara aquest canvi al COI. Consideren que molts atletes no tindrien una preparació òptima a causa dels confinaments per coronavirus. A això se li suma un panorama internacional d’incertesa davant l’avanç de la pandèmia.

Aquest ajornament és un fet sense precedents. Des de la seua arrencada en 1896 mai ha patit un ajornament encara que sí s’han donat dues cancel·lacions: 1940 i 1944. En 1940 la competició anava a celebrar-se a Finlàndia però la inestabilitat de la Segona Guerra Mundial va obligar a la seua suspensió. El mateix va succeir quatre anys després a Londres. No obstant això, en 1948 les Olimpíades van reprendre la seua celebració van mantenir la mateixa seu en la capital britànica.