Hui és 24 de juliol i falta un any exacte perquè s’inicien els Jocs Olímpics de Tòquio 2020. Per això, el Projecte FER, que aspira a desplaçar una àmplia delegació a la capital nipona, ha volgut unir-se a un compte arrere que, ara sí, ja és definitiva.

Molts esportistes FER intensifiquen el seu treball i preparació per a aconseguir durant els pròxims mesos el bitllet olímpic. Un passaport anhelat i desitjat, que requereix esforç, afany de superació i constància. Tres d’ells (el taekwondista Raúl Martínez, l’atleta Pablo Torrijos i la jugadora d’hoquei herba Lola Riera) van trobar uns minuts en la seua exigent agenda d’entrenaments i es van enfrontar a un divertit repte.

Amb l’ajuda d’un professor nipó, els tres esportistes FER es van presentar en una de les oficines de l’Agència de viatges Catai, a Madrid, i van demanar, en japonès, un bitllet per a volar a Tòquio 2020. Al marge de divertit, el desafiament era complex. Ni Raúl, ni Pablo ni Lola podien parlar-li al comercial de l’agència en espanyol. Únicament podien expressar-se en japonès i ajudar-se de gestos.

Finalment, els esportistes, entre riures i amb molt bon humor, van aconseguir transmetre el seu missatge. En pocs mesos, els tres protagonistes d’aquesta història, igual que molts altres components del Projecte FER, esperen aconseguir el seu passaport olímpic. En aquesta ocasió, el real. El que els permeta convertir el seu somni en realitat.