Illa desvela cuánto le costará la vacuna del coronavirus a los españoles
El ministro de Sanidad, Salvador Illa, en rueda de prensa telemática desde Moncloa. / FOTO: Jesús Hellín (Europa Press).

El Ministeri de Sanitat no té constància que el nou cep de coronavirus estiga a Espanya. “Som el segon país de la Unió Europea que seqüencia més ceps després del Regne Unit i el cinquè o sisè del món. Hem seqüenciat entre 4.000 i 5.000, però no la que ha detectat ara el Regne Unit. No tenim constància que el nou cep haja arribat, encara que això no vol dir que no estiga“, ha assegurat el responsable de la cartera sanitària, Salvador Illa.

El país de Boris Johnson s’ha blindat per a evitar la transmissió del nou cep de COVID. Segons el Centre Europeu de Control de Malalties, el nou coronavirus és un 70% més contagiós. No obstant això, encara no s’ha determinat si provoca major gravetat entre els contagiats.

Davant aquesta situació, Illa ha llançat un missatge de tranquil·litat. Durant una entrevista a RAC1, el ministre ha assegurat que la vacuna també immunitza davant el nou cep. A més, ha assenyalat que “el més probable” és que no calga vacunar-se cada any contra el coronavirus. No obstant això, no descarta que siga necessària l’administració d’una dosi addicional en 2022.

“Si tot va com hauria d’anar, calculem que per al mes de juny podríem tenir 20 milions d’immunitzacions. A l’estiu estaríem prop d’haver vacunat al 80% de la població. Així, hauríem fet un pas molt important”, ha declarat.

“NO PENSEM QUE FAÇA FALTA CONFINAR”

Respecte a l’evolució de la pandèmia, Illa ha marcat finals de gener com el moment en el qual el coronavirus hauria d’estar controlat. Fins llavors es prendran mesures però descartant el confinament total. “No pensem que faça falta”, ha afirmat, “som més partidaris de mesures dràstiques però quirúrgiques, no generalistes”.

En el cas dels viatges encara caldrà esperar. El ministre ha explicat que cara a l’estiu es podran normalitzar els desplaçaments turístics per Europa. No obstant això, ha advertit que l’espera serà més llarga per als viatges als Estats Units.