Ximo Puig visita el centro de vacunación masiva de la Ciudad de las Artes.
Ximo Puig visita el centro de vacunación masiva de la Ciudad de las Artes.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que juny serà el mes clau en el procés de vacunació contra la COVID-19. Així ho ha assegurat després de participar en la reunió de seguiment del procés de vacunació.

El president ha avançat quan arrancarà la vacunació de la franja d’edat compresa entre els 40 i els 50 anys. Segons Puig, la data triada ha sigut el dijous 17 de juny. A més, ha assenyalat que durant la primera quinzena, els majors de 50 anys hauran rebut una dosi o estaran immunitzats.

Durant la seua intervenció, Puig ha destacat que la Comunitat Valenciana ha superat els 2 milions de vacunes administrades. Un 16% de la població ja té la pauta completa i un de cada tres valencians (33%) ha rebut almenys una dosi.

Puig: “La vacunació avança a bon ritme”

El líder del Consell ha assegurat que en solo una setmana s’ha aconseguit la xifra rècord de 290.000 dosis inoculades. Així mateix, ha declarat que aquesta setmana s’han rebut 267.000 dosi. També està previst que en les dos últimes setmanes de maig arriben un total de 433.000 més. A aquestes caldrà sumar les que distribuïsca Janssen, una xifra que encara està per detallar.

En aquest sentit, Puig ha explicat que el procés de vacunació avança “a bon ritme”. El president també ha volgut posar en valor l'”excel·lent tracte humà i professionalitat” dels treballadors sanitaris que estan vacunant; la “coordinació eficient” de tota la logística; així com la “confiança massiva de la societat valenciana” en el procés de vacunació que ha qualificat de “segur, àgil i eficient”.

Protegir als més vulnerables

Puig ha assegurat que el procés seguit ha permès que ja estiga protegida bona part de la població que més preocupava. En aquest sentit, ha manifestat que “protegir als més vulnerables, i als qui ens han cuidat tota la vida, és el que fa una societat decent i familiar com la nostra”.

En 4 mesos s’ha completat la vacunació de totes les persones que viuen en residències. També s’ha vacunat a tots els majors de 80 anys. A més, el 93% de les persones incloses en el tram d’edat comprès entre els 70 i els 79 anys ha rebut almenys una dosi i la meitat d’elles ja està immunitzada per complet. Respecte als majors de 60, el president ha indicat que a la fi de maig estaran tots immunitzats.

Ximo Puig presideix de seguiment del procés de vacunació en el Palau de la Generalitat. / GVA

La Comunitat Valenciana, referent a Europa

Finalment, el president ha explicat que la incidència acumulada actual és de 35 casos per cada 100.000 habitants. A això s’afig que els hospitals valencians estan en nivells del mes d’agost. Puig ha recordat que és la xifra més baixa d’Espanya i una “referència en Europa”.

Segons Puig els resultats són “gràcies a l’esforç de tota la societat”. Ha ressaltat que els valencians han donat “una lliçó de civisme”. Assegura que això possibilita una “obertura progressiva que ens encamina cap a un estiu ple d’esperança”.