La suspensión de AstraZeneca deja a medias la vacunación masiva por miedo a trombosis
Un Policía Local de Valencia recibe la vacuna contra el coronavirus en el hospital de campaña de La Fe.

La Comunitat Valenciana reiniciarà el dimecres la vacunació amb AstraZeneca per a combatre el coronavirus. Així ho ha acordava aquest dilluns el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut. L’acord implica, a més, que aquesta vacuna ja no només s’administre fins als 55 anys. A partir d’ara, AstraZeneca també arribarà a persones de fins a 65 anys.

La vacuna es dirigirà als col·lectius de personal sanitari de primera línia (grup 3B de l’estratègia de vacunació); un altre personal sanitari (grup 3C de l’estratègia de vacunació); i col·lectius essencials (grup 6 de l’estratègia nacional). Dins d’aquests col·lectius essencials es troben professionals de forces i cossos de seguretat de l’Estat; d’emergències i forces armades; i personal de centres docents.

Per tant, es vacunaran amb AstraZeneca a docents i integrants dels grups 3B i 3C que no han sigut vacunats per tenir edats entre 55 i 65 anys.

Segons ha comunicat la Secretaria Autonòmica d’Educació, la vacunació de docents es realitzarà en 25 punts. Tindrà lloc el 26 de març a la vesprada, 27 de març tot el dia, 31 de març a la vesprada i el dia 1 d’abril al matí. És a dir, seran cinc sessions de vacunació amb unes 30.000 persones vacunades en cadascuna d’elles.

BARCELÓ PIDE INCORPORAR LA VACUNA RUSSA

D’altra banda, donada l’escassetat de dosi de les diverses vacunes que estan arribant, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha plantejat la conveniència d’accelerar al màxim els tràmits per a poder disposar com més prompte millor d’una altra de les vacunes que ja estan en el mercat. Es tracta de la russa Sputnik V que, com la d’AstraZeneca o la de Janssen, és del tipus adenoviral.

Barceló ha insistit que “s’agilite tota la tramitació d’aquest tipus de vacuna que ja s’està utilitzant en països de la Unió Europea”. A més d’Eslovàquia i Hongria, la vacuna està a Rússia, Bielorússia, Sèrbia, l’Argentina, Bolívia, Algèria, Paraguai, Emirats Àrabs o Tunísia, entre altres.