Terrasses repletes de gent consumint orxata amb fartons. Esta és una de les imatges més tradicionals de València quan les altes temperatures s’instal·len en la ciutat. La beguda més típica de la capital del Túria continua guanyant popularitat gràcies a l’augment del turisme i al seu dolç sabor a xufa amb la que aconsegueix conquistar milions de paladars.

Una bona part de l’èxit de l’orxata s’aconsegueix gràcies al Consell Regulador de la Denominació d’Origen Xufa de València. Un organisme vital per a garantir l’excel·lent qualitat d’este producte valencià.

I encara que la xufa era un producte molt lligat al consum d’orxata durant l’època estival açò ja s’ha superat. La desestacionalització és una realitat en la que ha jugat un paper clau la innovació i és que ara la xufa ja no està només en l’orxata i podem trobar-la en olis, torrons i fins i tot farines.

Però si volem beneficiar-nos de les propietats de la xufa no cal oblidar-se de cercar el logo d’esta denominació d’origen i és que la seua presència en el producte és garantia de sabor i qualitat.

Els astronautes de la NASA aposten per un aliment valencià per a la seua nutrició