barrios
Nuevo carril bici de la calle Alicante.

L’eix ciclista que connecta de manera directa els barris de Malilla i En Corts a través dels carrers Gibraltar i Alacant està plenament operatiu des d’este últim cap de setmana. Així es va informar el divendres des del servei de Mobilitat Sostenible estimant que no menys de 1.500 persones amb bicicleta, patinet o vehicles de mobilitat personal (VMP) circularan diàriament per este eix que suposa la connexió des del centre de la ciutat cap al sud i viceversa.

Només en les 12 primeres hores del divendres ja s’havia registrat el pas de 572 vehicles pel nou eix ciclista al carrer d’Alacant. Es tracta d’un eix de 745 metres que, des de Xàtiva fins a la Gran Via de la Germanías, discorre per un carril bici que va segregat sobre calçada, bidireccional i de dos metres i mig d’ample; i al carrer de Gibraltar, i fins a unir-se amb el carril bici del carrer de les Filipines, com a cicle-carrer, per la qual cosa s’han instal·lat dos reductors de velocitat per a calmar el trànsit rodat i s’ha establit el límit de velocitat a 30 km/h. Cal afegir, a més, que també contempla la connexió amb el carril bici ja existent del carrer Cuba i, per tant, amb el barri de Russafa.

“És un dia molt important perquè milers de veïns i veïnes de Malilla, En Corts i fins i tot La Fonteta de Sant Lluis, poden per fi desplaçar-se al centre, i al revés, amb bicicleta, patinet o vehicle de mobilitat personal, a través d’un itinerari més segur en el que han de ser respectats per la resta de vehicles de la via”, apuntava el regidor Giuseppe Grezzi.

“Estem segurs que esta infraestructura, que no impedeix a ningú desplaçar-se com fins ara i amplia la llibertat dels veïns i veïnes per a triar com desplaçar-se podent optar també per bicicletes o uns altres VMP, marcarà un abans i un després en el benestar de milers de persones i en la seua manera de gaudir la ciutat, com ja estan fent les infraestructures que hem anat escometent en els últims anys”, concloïa.

Giuseppe Grezzi: “Mi lema de vida es defender la alegría como una bandera”

Catalá: “Grezzi es el concejal caprichoso que el alcalde no se atreve a controlar”