Godella celebra este dissabte un taller sobre la carxofa
Godella celebra este dissabte un taller sobre la carxofa

Com cada primer dissabte de mes, Godella celebrarà el pròxim 1 de febrer la segona edició  del “Vermut al Mercat” i que, amb ella, es realitzarà també un taller sobre la carxofa, “la reina de l’hivern” on s’oferiran els beneficis que aporta esta verdura.

Serà a partir de les 11:00 hores a la Plaça de l’Ermita quan inicie esta activitat gratuïta i que anirà dirigida a totes les persones que els agrada menjar bé i cuinar.

A més a més, este taller pretén mostrar a tots els assistents com cultivar la carxofa i les propietats que té així com oferir també com comprar les millors carxofes, com conservar-les i cuinar-les. Realitzaran a la cuina unes carxofes estofades i, cada un dels assistents, podran emportar-se a les seues cases la recepta.

Unes carxofes de temporada, de proximitat i cultivades ben a prop de casa.

‘Vermut al Mercat’, primer dissabte de mes a Godella

Este “Vermut al Mercat” va començar el mes de desembre amb la intenció de consolidar-se i realitzar-se el primer dissabte de mes en este municipi, com una activitat dins del seu tradicional Mercat de Venda Directa que se celebra cada setmana a Godella.

Si bé al desembre oferien un taller vinculat amb el medi ambient, este mes se centraran en la carxofa, una verdura estrella en esta època del any.

Per la seua part este “Vermut al Mercat” pretén oferir tapes amb productes de proximitat i begudes saludables dins del seu tradicional mercat de venta directa, que se celebra cada dissabte a este municipi.

Es este mercat de venda directa el que pretén atorgar les verdures de temporada, cultivades en els seus horts i potenciar el valor dels productes pròxims, de quilòmetre zero, i saludables.

Com bé va comentar l’alcaldessa de Godella, Eva Sanchis, als micròfons de La Graella “este mercat pretén oferir, cada setmana, els productes que ens ofereix el camp, productes de temporada i, és per això que s’ofereixen des de verdures i fruites fins a llegums, pà, mel, oli, olives, entre altres”.