Curso de autodefensa para mujeres Godella

Després de l’èxit de la primera edició –en que la demanda va triplicar l’oferta-, el curs de defensa personal per a dones organitzat per la Policia Local de Godella es repetirà en el mes de novembre. Així ho ha comunicat el regidor de Seguretat Ciutadana, Fernando Oliveros, que ha animat a totes les veïnes del municipi a apuntar-se per treballar la seua autoconfiança i adquirir tècniques i habilitats per a una major autoprotecció.

Els dies 10, 17 i 24 de novembre s’impartirà esta segona edició del curs en horari de 11 a 13:30 h en el Col·legi Cervantes. Cal recordar que l’assistència és totalment gratuïta, però s’ha de formalitzar la inscripció a través del correu formacion: policia@godella.es.

Les xiques menors de 18 anys hauran de presentar una autorització dels seus progenitors o tutors legals. L’objectiu del curs és el de conscienciar i instruir a les dones per tal de dotar-les dels conceptes bàsics d’autodefensa i que puguen respondre de manera immediata davant una situació real de perill.

«La formació no està enfocada únicament a previndre possibles situacions de violència masclista, sinó també a oferir els recursos necessaris per a qualsevol àmbit de la seua vida quotidiana», ha explicat Oliveros.

Altres cursos

De manera addicional, la Policia Local de Godella prepara més edicions d’altres cursos de formació, més enfocats a la comunitat educativa. «Amb esta altra via, es busca que els menors tinguen un primer contacte amb la Policia Local i que siguen conscients que els agents treballen per facilitar-los el seu dia a dia», ha dit el regidor. «L’educació primerenca és fonamental per tal que els xiquets i xiquetes adquirisquen unes correctes pautes de comportament en tots els àmbits de la seua vida», ha afegit.

Així, el primer dels cursos que està previst de celebrar-se serà el de seguretat vial, on se’ls ajudarà a ser uns vianants més autònoms i comportar-se correctament, també com a passatgers i com a conductors, doncs s’ha de recordar que les bicicletes han de complir les normes de circulació igual que la resta de vehicles.

Altra de les temàtiques prevista és la de conscienciació dels perills existents en les xarxes socials, per tal que es puguen autoprotegir i no siguen vulnerables davant qualsevol perill. En este sentit, ja s’ha iniciat una campanya inicial de ‘Policonsells’ a través de les xarxes de la Policia Local de Godella, amb els quals s’intenta arribar a les llars i advertir i informar a les famílies per tal que extremen les mesures de protecció amb els seus fills i filles.

Per últim, hi haurà també cursos de formació interna per al personal de la Policia Local. «Una bona formació dels i les agents repercutirà sempre en un millor servei al carrer i, per tant, una major seguretat per a tots els veïns i veïnes del municipi», ha conclòs Fernando Oliveros, regidor de Seguretat Ciutadana de Godella.