Intensifiquen els treballs de conservació de la pantalla antisoroll de la CV-31 al seu pas per Godella

La Conselleria d'Obres Públiques ha mantingut diverses reunions amb el Consistori per a atendre les peticions vecinales.de les pantalles anti-soroll.

pantallas antiruido

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori està duent a terme contínues labors de conservació en la pantalla anti-soroll de la CV-31 al seu pas per Godella.

Precisament en els últims mesos, atenent a les peticions veïnals i d’acord amb les converses i reunions mantingudes amb el regidor d’Obres i Medi ambient de l’Ajuntament de Godella, Fernando Oliveros, la Conselleria ha intensificat els treballs de conservació de les pantalles amb aplicacions de bioestimulantes i elements nutritius, a fi que la vegetació aconseguisca com més prompte millor el seu desenvolupament definitiu, al mateix temps que ha incrementat els altres treballs ordinaris.

En aquest sentit, segons ha informat el director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, a la fi del primer semestre d’enguany es va concebre un sistema per a reforçar la funció anti-soroll de la pantalla durant el temps en què la vegetació està creixent i encara no ha aconseguit el seu total desenvolupament. Es tracta d’un sistema que consisteix en la projecció d’un substrat amb aglomerants i llavors «que permetrà tancar els xicotets buits en la vegetació que l’erosió ha provocat». No obstant açò, ha indicat el director general, el moment òptim per a la seua execució és tardor, «una vegada baixen les temperatures estivals i es normalitza les aportacions d’aigua per pluja, actuació que està prevista realitzar en els pròxims mesos».

Domingo ha recordat que la Conselleria treballa des de fa anys en labors de conservació de la pantalla anti-soroll. Per a açò, es va plantar heura fa dos anys, al mateix temps que s’han anat desenvolupat les operacions necessàries de conservació en relació amb l’esbrossa i retallada de la vegetació, el sistema de reg, etc.

Segons ha descrit el director general, la plantació de heura està distribuïda al llarg de tota la pantalla perquè es cobrisca íntegrament conforme vaja creixent. D’aquesta manera «es tancaran els xicotets buits que l’erosió ha causat en la vegetació». Per a açò és important pensar que «qualsevol plantació que es realitza necessita un període de desenvolupament i creixement per a exercir la funcionalitat requerida» .

Cal tenir en compte que l’efecte anti-soroll és més òptim segons la densitat, grandària i disposició de les fulles igual que el seu efecte estabilitzador com a conseqüència de les arrels aèries que posseeix aquesta planta.