La Comunitat Valenciana mantendrá su cierre ante el auge de la pandemia
Agentes de la Policía Local de Valencia durante el toque de queda. / FOTO: Policía Local

El toc de queda d’Espanya podria canviar en els pròxims dies. El Govern ha plantejat a les autonomies avançar la restricció de mobilitat nocturna a les 20.00 hores. La mesura afectaria directament la Setmana Santa per a evitar un auge dels contagis i el tret de la quarta ona.

L’avançament del toc de queda seria només una de les “mesures addicionals” que el Ministeri de Sanitat podria aprovar per a les pròximes vacances. La ministra Carolina Darias ja va avançar el dilluns la possibilitat d’aplicar majors restriccions per a les festes. L’objectiu és frenar el repunt de casos i evitar arribar a confinaments més severs com el de França o la ciutat de Berlín.

No obstant això, de moment es desconeix fins a quin punt afectaria la nova restricció. Mentre el diari El Mundo era el responsable d’avançar la notícia assenyalant que la modificació del toc de queda afectaria les activitats no essencials; des de Las Provincias han remarcat que, segons fonts ministerials, el canvi únicament afectaria el tancament primerenc d’hostaleria i comerços no essencials.

En qualsevol dels casos, serà aquesta vesprada quan el Consell Interterritorial decidirà la modificació. D’aprovar-se un avançament, el Govern hauria de modificar el decret de l’estat d’alarma. En ell es marca que el toc de queda ha de començar entre les 22.00 i 24:00 hores encara que per Setmana Santa es va limitar fins a les 23.00 hores; mentre la finalització està entre les 05.00 i 07.00 hores.