El plàstic està en el punt de mira mediambiental però des d’este sector reivindiquen la seua aposta per la sostenibilitat. Un exemple d’això és l’Institut Tecnològic del Plàstic AIMPLAS. Este centre situat a Paterna ha consolidat una aposta pel medi ambient amb un objectiu molt clar: apostar per productes reciclables.

Hui dia, des d’AIMPLAS s’aborda el repte de reduir les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle a l’atmosfera. A més, el centre tecnològic de València treballa actualment en el projecte JOSPEL. Un sistema de calefacció d’alta eficiència per als cotxes elèctrics que aconseguirà reduir en un 30% el consum d’energia. Tot això forma part d’una sèrie d’iniciatives clau en els plàstics del futur.

Altra de les innovacions és ‘Bread4PLA’, un projecte que ja compta amb el reconeixement europeu. En ell es tracten els residus de les forns, restes com les corfes del pa de motle o bescuits que una vegada fermentats i processats poden servir per a l’elaboració de film transparent amb el que embalar altres productes alimentosos.

Durant 2017, AIMPLAS ha consolidat el suport a les empreses del sector dels plàstics en la seua aposta per la sostenibilitat. L’Institut Tecnològic ha treballat en més de 145 projectes i assegura que continuarà fent-ho per a donar una solució mediambiental a cada cas que li arribe.

El cambio climático acecha: los desastres meteorológicos que sufrirá Valencia