El Govern obligarà a fitxar a tots els treballadors a l’eixida i a l’entrada del treball. Una mesura que ja ha sigut aprovada pel Consell de Ministres dins del Reial decret llei de mesures urgents de protecció social i de lluita contra la precarietat laboral en la jornada de treball.

Per al govern de Pedro Sánchez es tracta d’una forma de complir el dret laboral de cada empleat de conéixer la durada i distribució de la seua jornada de treball.

Des del sindicat CSIF valoren la mesura com a positiva a fi d’impedir que es produïsquen abusos en les jornades laborals dels treballadors però també al·ludeixen a les dificultats que comporta la seua implementació en petites empreses així com en alguns sectors productius com pot ser l’agricultura.

Al carrer hi ha un desconeixement generalitzat de la mesura i, malgrat no mostrar rebuig cap a ella, sí que mostren alguns dubtes per a poder dur-la a terme.

Les empreses hauran de registrar diàriament la jornada dels seus treballadors a partir del 12 de maig, data en la qual entrarà en vigor la modificació de l’Estatut dels Treballadors. L’incompliment del registre de la jornada donarà lloc a sancions de 600 i 6.000 euros en modificar-se la Llei d’infraccions en l’Ordre Social.

Cómo saber si formarás parte de las mesas electorales de Valencia

El nuevo permiso de paternidad entra en vigor: todo lo que debes saber si vas a ser padre