València acull el pròxim cap de setmana un nou festival de música: el Love to Rock. Els artistes i grups nacionals del gènere rock més importants del moment es donaran cita
el dissabte 26 d’octubre en La Marina de València (Marina Nord).

Los Zigarros, Tarque, Revolver, Rulo i la Contrabanda, Santero y Los Muchachos, Los Coronas i Limbotheque són la proposta artística d’un festival únic a la ciutat que porta el rock nacional per bandera.

Los Zigarros arriben amb un concert emmarcat dins de el Apaga la radio tour en el qual presenten el seu nou disc que no perd l’essència Rock’N’Roll que caracteritza als valencians.

El carismàtic vocalista de M Clan, Tarque, tampoc es perdrà aquesta primera edició just l’any en què ell també debuta, en aquest cas amb projecte en solitari on dona eixida a nous sons basats en el rock dur i en el qual s’acompanya d’una poderosa banda que reuneix els millors músics del rock en castellà.

Valladolid, 6/9/2013. M Clan en la Plaza Mayor. Foto Ricardo Otazo.

Revolver torna a València amb el seu Básico IV, un disc molt especial que arriba tretze anys després de l’eixida de l’anterior treball acústic i vint-i-cinc des del Bàsic I, un LP inoblidable que va suposar un abans i un després en la història de la música d’aquest país.

Rulo, el que fora líder durante molts anys de La Fuga, porta temps defensant amb solvència el nom de Rulo y la Contrabanda,banda amb la qual ha publicat el seu cinqué treball , El doble de tu mitad, i les cançons del qual sonaran el 26 d’octubre en directe.

Santero y Los Muchachos, una altra banda local que porta el nom de València per tot el territori, arriben amb el seu segon treball Rioflorido que segueix el deixant del rock reposat que ells mateixos van encunyar.

El combo madrileny Los Coronas torna amb el seu disc més ambiciós i arriscat, Señales de humo, en el qual continuen comptant amb el surf com a guia, però fusionant-lo amb la música disco o fins i tot els ritmes africans .

I finalment, no podien faltar els valencians Limbotheque,banda poderosa, mediterrània, bizarra, surfera i una mica zíngara amb una carismàtica frontwoman.

Limbotheque seran els encarregats de inaugurar el festival a les 18.00h seguits de Los Coronas (18.40h), Santero y Los Muchachos (19.30h), Rulo y la Contrabanda (20.30h), Revolver (21.45h), Tarque (23.00h) i Los Zigarros (00.15h).

Love to Rock naix amb intenció de continuïtat i pretén establir-se en el calendari de festivals de la ciutat de València com una cita imprescindible per a amants del rock i també per a aqueix públic inquiet que gaudeix de la música en directe de qualitat. A més, no vol deixar arrere la seua forta vinculació amb la ciutat i amb les sales i personatges de València que durant tot l’any aposten per aquest estil musical.

Un d’aqueixos vincles s’ha traçat amb el il·lustrador valencià Lawerta, encarregat de la imatge gràfica del Love to Rock i que en el seu disseny del cartell de presentació, ha captat a la perfecció aqueixa essència rockera d’aquest nou festival.

Les entrades per a Love to Rock estan a la venda en Notikumi desde 39€ la entrada general i 90€ la entrada VIP (accés prioritari, zona exclusiva amb banys i barra VIP, gorra Trucker amb pegat Love To Rock i accés a la post-party oficial en el Veles e Vents amb presència d’artistes).