Valencia instalará un árbol solar para recargar bicis y patinetes en la playa

L‘Ajuntament de València i l’Autoritat Portuària han subscrit un conveni que permetrà la construcció d’un arbre solar per a la recàrrega de xicotets vehicles elèctrics com a bicicletes i patinets. Així mateix, també servirà per a altres dispositius com a telèfons i ordinadors portàtils. El nou aparell se situarà en el passeig marítim, en la zona pròxima a la Marina i disposarà de diversos punts de recàrrega.

La instal·lació forma part d’un projecte més ampli, seleccionat per la ciutadania en el procés de consulta pública Decidim, que contempla la posada en marxa de 4 arbres solars.

S’estima que l’arbre solar estarà disponible al 99% gràcies a la climatologia idònia de València per a aquesta mena d’instal·lacions. És a dir, que tan sols quatre dies a l’any no seria capaç de cobrir la seua càrrega objectiva.

El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Energètica, Alejandro Ramón, i el president de l’Autoritat Portuària, Aurelio Martínez, han signat el conveni que permetrà al consistori ocupar els terrenys on quedarà instal·lat el primer dispositiu. Ramon ha assenyalat que el projecte cerca “acostar l’energia renovable a peu de carrer”

AIXÍ SERÀ L’ARBRE SOLAR DE LA MARINA DE VALÈNCIA

La instal·lació té forma d’arbre, simulant branques i fulles que alberguen els panells fotovoltaics. Ocuparà una superfície de 40 m², aproximadament, del domini públic portuari. Tindrà una potència de 3’84kWp amb una producció màxima de 5.313 kWh a l’any. Disposarà de 12 preses elèctriques per a la recàrrega de xicotets vehicles elèctrics i dispositius electrònics.

El pressupost total del projecte impulsat per la Regidoria d’Emergència Climàtica i Transició energètica ascendeix a 68.568 euros. Ramon ha destacat que la majoria de les instal·lacions d’energia renovable se situen en les teulades. No obstant això, aquesta ubicació suposa que queden invisibilitzades, alguna cosa que pretenen canviar.

“Volem donar visibilitat a aqueixa alternativa d’energia renovable i energia sostenible com són les plaques solars”, ha explicat. Finalment, el regidor ha assenyalat que el dispositiu “servirà per a promocionar i donar a ambocer les Oficines de l’Energia”.