Després de l’èxit collit en la falla municipal 2019 amb Procés Creatiu, en col·laboració amb Latorre i Sanz, els artistes valencians Pichiavo, presenten dues exposicions a València en les quals l’art urbà s’uneix a l’art clàssic.

PichiAvo naix en 2007, un nom artístic format pels pseudònims pels quals són coneguts els dos artistes: Pitxi i Avo. Units pel grafiti, van compartir una mateixa visió d’evolució cap a noves formes d’expressió artística i una mateixa manera de pensar a nivell artístic per a concebre les seues obres.

El Centre del Carme acull des de febrer l’exposició Evreka que es manté en el centre de cultura contemporània, organitzada pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana amb la col·laboració de l´Ajuntament de València.

Evreka, és una exposició en la qual es troben “dos universos creatius”, els de l’estudi i el carrer, amb l’objectiu de mesclar el grafiti i la mitologia clàssica, la nomenada “Urbanmythology”.

Els creadors juguen a contraposar imatges inspirades en les formes clàssiques grecoromanes i el grafiti, un característic estil que han plasmat en murs, festivals d’art urbà, així com en marques comercials. Completen la mostra nou escultures i una columna de 14 metres. Les obres d’aquesta sala es reflecteixen en espills que, segons els autors, permeten que l’espectador “s’integre en l’experiència i interactue amb l’obra”.

L’exposició es troba en el Centre Cultural del Carme, a la sala Refectori, Carrer del Museu Núm.2 de València, i romandrà oberta fins al 5 de maig; l’entrada és gratuïta.

L’exposició Ekdoseis es troba en la galería Plastic Murs, carrer Dénia, 45, i es pot gaudir fins al 18 d’abril des de les 17.00 fins a les 20:30 hores de dimarts a dissabte i l’entrada és gratuïta.

PichiAvo, han seleccionat per a aquesta exposició, obres on el públic puga veure en primera persona, el procés preciosista que acompanya aqueixos primers passos que componen la seua creació; i amb la intenció, que tots aquells amants de l’art en general i de l’obra de PichiAvo en particular, puguen ser coneixedors i posseïdors d’una part essencial de la seua obra.

La mostra comptarà amb una sèrie de serigrafies basades en els seus esbossos a bolígraf de les quals algunes comptaran amb acabat a mà. En aquesta exposició, composta per serigrafies i impressió giclée, Pichiavo volen posar en rellevància el poder que contenen les obres d’art quan material, tècnica i conceptualidad, que s’uneixen sota un llenguatge contemporani d’Art Clàssic i Grafiti.

A més el Centre del Carme presenta una proposta cultural per a tota la família, l’espectacle de Mus’n Babies. Una visió musical per als i les més xicotets/as (de 0-3 anys) de la mitologia grecoromana i el grafiti; que comptarà amb l’art urbà més actual, elements que componen l’exposició de PichiAvo Evreka en el Centre del Carme.

L’espectacle tindrà lloc els pròxims dies 31 de març i 14 d’abril, a les 11.00 hores en el Centre del Carme, a la Sala Refetori i la seua duració és de 25 min, aproximadament. És necessari realitzar reserva prèvia a l’email didacticacmcv@gva.es

Les cançons més mítiques de la història del cinema sonaran a València