El Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) no es podia quedar arrere en les activitats online perquè tothom puga gaudir de la cultura de forma virtual. El centre ha posat en marxa #CCCCenCasa, un programa que ofereix diàriament activitats a través del seu web i xarxes socials.

El projecte està dissenyat per a traslladar l’agitació cultural a la comunitat virtual. A partir d’aquesta setmana, el centre sumarà noves propostes online. Compta amb la col·laboració de nombrosos agents culturals en diferents àmbits.

Un cicle de cinema, propostes sonores, vistes als estudis dels artistes o un projecte de mediació i educació. Són sol algunes de les activitats que ofereix el CCCC per a portar de la millor manera possible la quarentena. Així s’ha unit el Centre del Carme a la proposta La cultura tampoc s’atura de la conselleria d’Educació, Cultura i Esport.

Però no solament això. El Centre del Carme també disposa de enquestes online i ha posat a disposició els catàlegs de les exposicions de forma gratuïta. Es tracta d’una programació multidisciplinària “que permeta al públic continuar gaudint d’una oferta cultural de qualitat”. Així ho ha definit el seu director, José Luis Pérez Pont. En la mateixa línia, ha assenyalat que l’art “en aquests dies de confinament ens transmet ànim i ens ajuda“.

Reptes per a artistes i públic

Escif, el dissenyador de la falla municipal d’enguany, exposa ‘Què passa amb els insectes després de la guerra’. La mostra està vinculada a la falla de l’ajuntament, que s’ha convertit en un símbol en la lluita del coronavirus. Per això, des del CCCC han proposat un repte per a artistes i públic per a compartir obres que transmeten ànim i vitalitat. Tant és així, que el challenge es titula #estotambiénpasará.

Altres propostes

En els pròxims dies, el Centre del Carme disposarà d’un cicle de cinema online de comèdia espanyola. Com ha explicat José Luis Pérez, servirà de bestreta al cicle previst per a aquest estiu. També el centre oferirà cada cap de setmana un concert o comentaris d’artistes que van formar part del festival Sonores al gener. Així mateix, la web disposarà d’un servei de mediació i educació online.

Igual que molts museus, estan disponibles les exposicions del Centre del Carme en la web del Consorci de Museus. Entre elles, destaquen els artistes Escif, Raquel Rodrigo o Milimbo. A més, des de les seues xarxes socials es pot gaudir de un recorregut per la col·lecció Art Contemporani de la Generalitat Valenciana.