acuático

Un espectacular muntatge aquàtic per a tots els públics serà l’encarregat d’inaugurar la tercera edició del Festival Internacional d’Arts Escèniques Tercera Setmana. MétamOrph’O, de la companyia francesa Barolosolo, es podrà gaudir el pròxim 8 de juny, a partir de les 22.30h, en el privilegiat entorn de la Marina. Circ, equilibris impossibles, poesia, música i la màgia de les històries que ens fan somiar amb els ulls oberts. I tot dins de l’aigua.

L’enlluernador xou ens acostarà a un riu imaginari que, en fosquejar, amb la pujada de les seues aigües, obligarà als acrobàtics protagonistes a emprendre un viatge oníric que els transformarà en éssers d’aparença animal. Immersos en la nocturnitat d’un aigua que ofereix brillants sorpreses en forma de centelleigs i aventures.

Si el mitjà és el missatge, MétamOrph’O demostra que la millor forma de sobreviure és fusionar-se amb la naturalesa. Mutar, transformar-se, moure’s en definitiva, són les claus d’aquesta representació que és una metàfora dels somnis. I de com arribar a l’altra riba, on tot acaba amb cançons i balls.

Des de 2006, la companyia francesa Barolosolo ve conreant una forma particular de fusionar lirisme, música i una posada en escena cridanera. Amb les vicissituds d’una peculiar família de personatges freaks imaginaris amb els quals ha viatjat per tot el món. Le Chariot² (2006), O temps d’O (2010), Ile O (2011), Balad’O (2015), MétamOrph’O (2017), Haute heure (2018) o Plus haut (2018) són la cronologia d’una gran empresa episòdica amb la qual s’adapten a qualsevol públic, carrer o sala, amb l’originalitat per bandera.

Amb l’estrena a la Comunitat Valenciana d’aquesta producció gal·la, el Festival Tercera Setmana, que és una iniciativa d’AVETID, reitera l’ aposta pel caràcter internacional de la seua programació des de la inauguració mateixa. Aquesta tercera edició se celebrarà del 31 de maig al 3 de juny a Castelló, del 8 al 17 de juny a València i del 8 al 10 del mateix mes a Alacant.