Descubre el futuro de la Movilidad de Valencia en El Corte Inglés

El 2021 porta amb si nous projectes per a la capital de valenciana. Noves formes de desplaçament en transport públic, més espai per al vianant o l’arrencada de l’esperat i nou estadi del València C.F són algunes de les novetats que porta enguany.

La línia 10 del metre

tranvías
Línea 6 del tranvía de Valencia con destino a Maritim Serrería

La línia 10 del metre arribarà a València a la fi d’enguany. Unirà el barri de Russafa amb Natzaret en un traçat de 5,3 quilòmetres. Comptarà amb huit parades: tres subterrànies i cinc en superfície. Al llarg del tram circularan sis nous tramvies amb una freqüència de 15 i 20 minutos i 10 minuts en hora punta.

Conversió en zona de vianants del barri antic

Los 5 grandes proyectos que llegarán a Valencia 2021
Operarios trabajan en las obras de peatonalización de la Plaza del Ayuntamiento.

Un altre dels projectes de València és convertir-se en una ciutat més verda. Per això, enguany l’Ajuntament procedirà a convertir en zona de vianants les places de Bruges, del Mercat i de la Reina.

A més, la Plaça de l’Ajuntament reprendrà les obres i aquest 2021 serà possible passejar pel nou disseny de l’àgora. Les remodelacions dutes a terme fins ara en la Plaça de l’Ajuntament no han agradat valencians. A través de les xarxes socials els ciutadans han manifestat el seu disgust quant pels taulells que formen la paraula “València” i pel color roig del paviment. Per això, l’Ajuntament ha decidit que aquest any els valencians podran decidir mitjançant votació el color del nou paviment.

Pavelló Arena

Licampa y The Music Republic se alían para gestionar el Casal España Arena de Valencia
Diseño del pabellón Casal España Arena de Valencia.

Les obres del nou pavelló multiusos, ‘Casal Espanya Arena‘ que impulsa l’empresari Juan Roig, va començar a alçar-se durant l’estiu de 2020. Aquest estadi pretén ser referent en el bàsquet a nivell internacional com a seu del València Basket Club i també espera acollir multitud de concerts.

El recinte tindrà una capacitat per a 15.600 seients i un aforament màxim de 18.600 per a concerts. També inclourà un parc públic de 20.000 metres quadrats, més de 1.300 places de pàrquing tant subterrani com en altura. Aquest pavelló suposarà un desemborsament de 220 milions d’euros.  Aquest 2021 no estarà acabat, però serà possible veure com va prenent forma.

Estadi del Mestalla

Los 5 grandes proyectos que llegarán a Valencia 2021
Diseño del futuro nuevo Mestalla

Des de fa 14 anys el nou estadi del Mestalla està petrificat. Això canviarà enguany ja que l’Ajuntament ha exigit al club que es reinicien les obres o, en defecte d’això, es cancel·larà el permís i l’espai donarà vida a altres projectes. Les previsions apunten al fet que l’estadi seguirà avant.

El València CF ha manifestat que sí que existeix la intenció de reprendre les obres. De fet, s’ha posat sobre la taula l’opció de vendre el Mestalla actual per a fer front als costos de la nova construcció. En definitiva, aquest 2021 el club haurà de presentar a l’Ajuntament el pla del nou Mestalla.

Corredor Mediterrani

Mapa de España y la iniciativa de la red de trenes de el Corredor Mediterráneo

Enguany serà clau per al Corredor Mediterrani. Segons el pla, es preveu que en 2021 estiga en ús el tram 8, el de Castelló-València. Així mateix, també arribarà enguany a la Comunitat Valenciana la posada en servei de la circulació en el tram alacantí Monforte-Orihuela i el de Moixent-L’Alzina.