El Ministerio de Sanidad estudia relajar las restricciones de cara a Semana Santa

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha anunciat que la velocitat dels descensos de casos ha perdut marxa. Això es produeix en el moment en el qual les comunitats es troben en ple estudi sobre com fer la seua desescalada. Al mateix temps que això, el Ministeri de Sanitat està en converses amb les autonomies per a pactar sobre la Setmana Santa.

Tan sols ha passat una setmana des que Darias anunciara que la Setmana Santa no era un objectiu. No obstant això, hui ha explicat que els estudis intentaran que no succeïsca el mateix que va passar amb el Nadal.

La ministra ha anunciat que s’ha delegat al Consell Interterritorial de Salut la realització d’un esborrany amb les mesures de Setmana Santa. Aquest document s’espera que estiga llest en tan sols unes setmanes. Amb la realització d’aquest full de ruta es confia a poder fixar què es podrà fer i què no durant les vacances.

En aquest sentit, la ministra ha encoratjat al fet que les comunitats inicien les seues pròpies desescalades. «Sabem les conseqüències de desescalada anteriors de manera abrupta«, ha dit la ministra. En aquestes declaracions, coincideix amb el president Sánchez, qui ahir va admetre alguns errors en les anteriors desescalades.

Setmana Santa a la Comunitat Valenciana?

Els hotels valencians es troben en negociació amb el Consell per a estudiar la Setmana Santa. Des del col·lectiu hoteler demanen permissivitat per a allotjar turistes amb reserva prèvia.

La mesura proposada se centra en permetre l’accés de viatgers malgrat les restriccions de mobilitat. Aquesta mesura es troba encara en fase d’estudi. Serà dins de dues setmanes quan se celebre la pròxima reunió i torne a plantejar-se aquesta qüestió.