La recta final de la desescalada ja està ací. La Comunitat Valenciana arranca hui el compte arrere per a acomiadar l’últim decret que regula les mesures de la pandèmia. Aquest divendres a les 23.59 hores finalitzaran les actuals mesures contra el coronavirus començant una “normalitat millorada”.

Aquesta vesprada el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha presidit la reunió interdepartamental per a la prevenció i actuació davant la COVID-19. En ella ha anunciat totes les restriccions que decauran el 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana.

Serà en la mitjanit del divendres quan acabe l’actual decret de mesures contra el coronavirus. A partir de llavors s’activarà la nova resolució la vigència de la qual s’estendrà fins a una data que haurà de concretar el Consell. A partir d’aquest moment, Puig ha confessat que esperen que siga “l’alçament definitiu de totes les restriccions en la Comunitat Valenciana”.

ELIMINACIÓ DE LES RESTRICCIONS 

“El dissabte 9 d’octubre, una data fonamental, iniciem una nova etapa. El dia del naixement del nostre poble vol ser una cita fonamental en el renaixement de la Comunitat Valenciana”, ha avançat Puig.

“L’obertura segura que iniciem fa un mes ha anat bé”, ha matisat el president. Aquest ha declarat que tots els indicadors sanitaris han descendit i per tant pot fer-se un pas cap a la “normalitat millorada”.

“Hui hem decidit deixar sense efecte la immensa majoria de restriccions que havien”, ha avançat. Entre les més destacades destaca la eliminació d’aforaments en tots els àmbits: hostaleria, oci nocturn i àmbit esportiu. A més, acaba el límit horari en pubs i discoteques podent tancar segons el marcat per la seua normativa. Per tant, aquells amb permís d’obertura més enllà de les 05.00 hores ho tindran permès.

Només es mantindran dos prohibicions. D’una banda, l’ús de la mascareta continuarà sent obligatori en espais tancats. També haurà d’usar-se a l’aire lliure sempre que no es puga garantir la distància de seguretat. La segona restricció afectarà els fumadors. Aquests tindran prohibit fumar en la via pública si no es pot mantenir una distància interpersonal de dos metres.