Detectan dos nuevos brotes de coronavirus mientras el de Gandia se multiplica
MANUEL LORENZO EFE

Dos brots més de coronavirus se sumen als 13 que hi havia en la Comunitat Valenciana pel que actualment hi ha 15 brots actius. Salut Pública ha detectat un brot d’origen familiar amb 4 positius a la ciutat de Benidorm on s’ha procedit al seguiment de contactes.

D’altra banda, han confirmat un altre rebrot a la província de Castelló, concretament en la localitat de Peníscola. En aquest cas és un brot d’origen familiar, sent ja el dècim d’aquestes característiques, amb 3 persones contagiades.

El brot que més preocupa és el de GandiaLa Conselleria de Sanitat va informar última hora del dimecres que 10 persones del municipi havien sigut contagiades. Aquest brot d’origen familiar s’ha multiplicat sumant 20 casos més pel que ja són 30 les persones contagiades. Davant aquesta situació, Salut Pública continua estudiant tots els contactes dels positius per a dur a terme una cerca activa dels casos.

MÉS D’UNA TRENTENA DE NOUS CONTAGIS

Al marge dels brots, Sanitat ha confirmat 39 casos nous des de l’última actualització. Aquesta xifra situa el total de contagis en 11.900 persones des de l’origen de la pandèmia. Són 3 casos nous a la província de Castelló, 8 en la d’Alacant i 26 a la província de València. D’aquesta forma, queden actius 303 casos, la qual cosa suposa un 1,57% del total de positius.

D’altra banda, la Comunitat Valenciana no ha registrat cap defunció per coronavirus per novè dia consecutiu. D’aquesta manera, el total de defuncions es manté en 1.476 persones.

A més, durant l’última jornada s’han registrat 79 noves altes a pacients amb coronavirus, per la qual cosa el total de persones curades ascendeix ja a 17.578 persones. No obstant això, als hospitals valencians encara queden 68 persones ingressades i 4 d’ells en l’UCI.

ACTUALITZACIÓ DE LA SITUACIÓ EN RESIDÈNCIES

Les residències de la Comunitat Valenciana no registren cap defunció des del 25 de juny. Per això, s’acumulen 21 dies seguits sense defuncions per coronavirus en aquests centres. No obstant això, en aquests moments hi ha algun cas positiu en 6 centres: 1 a Castelló i 5 a València.