El brote de Gandia se dispara durante el fin de semana
La Policía Local de Gandia en el paseo de la playa. / Foto: Álex Oltra.

La pandèmia del coronavirus no dóna treva en la Comunitat Valenciana amb més d’un miler de persones contagiades. Segons les dades de la Conselleria de Sanitat ja hi ha un total de 50 brots registrats. No obstant això, és el de Gandia el que més preocupa les autoritats sanitàries.

El municipi del sud de la província de València ha sumat en una sola jornada un total de 44 nous contagis. Tots ells eleven est brot a 158 persones afectades, de moment. A més, no es descarta que la xifra continue creixent i és que és el focus de COVID-19 més gran de la Comunitat Valenciana.

Segons Sanitat, el brot de Gandia és conseqüència de dos aspectes. D’una banda, de l’increment de desplaçaments registrats i per un altre, del contacte social comprès entre la població de 20 a 40 anys.

Aquest focus de coronavirus té el seu origen en el oci nocturn de la localitat, un aspecte que va obligar a decretar el seu tancament fa dos setmanes. Ara, a la ciutat de València es debat el mateix aspecte. L’alcalde, Joan Ribós’ha mostrat favorable a apostar per aquest tancament malgrat la negativa del sector.

DOS NOUS FOCUS D’ORIGEN FAMILIAR

Al marge del brot de Gandia, la Comunitat Valenciana ha registrat dos nous focus. Tots dos estan localitzats en la localitat alacantina d’Elx. A més, els dos coincideixen que tenen un origen d’àmbit familiar que afecta a 3 persones d’una banda i a 4 persones per un altre.

Finalment, Sanitat ha anunciat un increment del rebrot d’Oriola on hi ha 2 casos actius més per àmbit laboral. Per tant, són ja 5 les persones afectades per aquest brot de coronavirus.