Proponen acercar más las mesas de las terrazas y ampliar aforos de pubs y discotecas de la Comunitat Valenciana
Ciudadanos en una terraza de Gandía durante la Fase 1 de la desescalada. / EFE.

Un total de 13 brots són els que s’han comptabilitzat en les últimes setmanes en la Comunitat Valenciana. De tots ells, hi ha un total de 9 rebrots de coronavirus que tenen l’origen en els nuclis de convivència afectant 85 persones.

L’últim d’ells s’ha confirmat en la localitat de Gandia. Salut Pública ha detectat un brot d’origen familiar que s’ha estès als seus contactes socials sumant 10 positius. Davant aquesta situació, Sanitat està estudiant tots els contactes dels contagiats per a dur a terme una cerca activa dels casos.

D’altra banda, un menjar d’empresa ha sigut l’inici d’un brot d’àmbit laboral en la localitat de Santa Pola (Alacant). De moment ja són 4 els treballadors que han donat positiu.

MÉS D’UNA SETMANA SENSE VÍCTIMES PERÒ PUGEN ELS CONTAGIS

A més dels dos últims brots, la Conselleria de Sanitat ha confirmat 23 casos nous des de l’última actualització una xifra que continua sent elevada i que podria fer que finalment s’endurisca l’ús de màscara.

Aquesta vintena de positius eleva a 11.861 persones el total de contagis des de l’inici de la pandèmia. Per províncies són 5 a Castelló, 3 a Alacant i 15 a València. D’aquesta forma, queden actius 299 casos el que suposa un 1,55% del total de positius.

Al marge dels nous casos, la Comunitat Valenciana no ha registrat cap defunció per coronavirus per vuitè dia consecutiu. D’aquesta manera, el total de defuncions es manté en 1.476 persones.

A més, durant l’última jornada s’han registrat 60 noves altes a pacients amb coronavirus pel que el total de persones curades ascendeix a 17.499 persones. Els hospitals valencians tenen en l’actualitat un total de 67 persones ingressades, 4 en l’UCI.

ACTUALITZACIÓ DE LA SITUACIÓ DE RESIDÈNCIES

Les residències de la Comunitat Valenciana no registren cap defunció des del 25 de juny. Per això s’acumulen 20 dies seguits sense defuncions per coronavirus en aquests centres. En aquests moments hi ha algun cas positiu en 6 centres: 1 a la província de Castelló i 5 en la de València. A més, en aquests moments es troben sota vigilància activa de control sanitari 2 residències de València.