El nou D*NA Festival Gastronòmic de Dénia que se celebrarà el 30 de setembre i 1 d’octubre, reunirà a xefs de reconegut prestigi, productors, artesans i altres professionals de la gastronomia per a descobrir i degustar la cuina mediterrània. L’esdeveniment organitzat per l’Ajuntament de Dénia i l’Agència Valenciana de Turisme compta amb el xef Quique Dacosta com a comissari gastronòmic i ha sigut concebut com un festival obert al públic amb una gran càrrega experiencial.

Com a avançament el xef Quique Dacosta, ha realitzat un showcooking durant l’acte de presentació amb productes locals com les coques, el polp o l’arròs, destacant que una de les claus del festival és l’experimentació i l’aprenentatge.

Dacosta que ha confirmat l’assistència de Joan Roca (El Celler de Can Roca), Ángel León (Aponiente), Andoni Luis Aduriz (Mugaritz) y Jordi Cruz (ABaC), entre altres.

Una gran taula de 300 metres enfront del mar oferirà al públic assistent més de 30 llocs en els que es podrà gaudir de plats tradicionals, elaboracions avantguardistes, productes autòctons i artesania local. A més, dos grans escenaris albergaran diferents sessions de cuina en directe i col·loquis en els quals els xefs convidats analitzaran la convivència del saber tradicional i la innovació en la gastronomia mediterrània actual. Un dels atractius de D*NA és la interacció amb el públic a través de diferents places, en les quals se celebraran des de tallers infantils a intervencions de productors, artesans i cuiners en les quals mostraran com cuinar la gamba roja o elaborar coques.

D*NA servirà, a més, per a donar a conèixer en l’àmbit internacional la distinció de Dénia com a Ciutat Creativa de la Gastronomia de la Unesco. Un important reconeixement al seu model d’ecosistema alimentari local, basat en la preservació del territori i en el respecte al medi ambient així com a la fusió de ciència i cuina amb caràcter innovador.