Alrededor de 30 guardias civiles trabajan en la búsqueda del cuerpo de Marta Calvo en el vertedero de Dos Aguas. EFE/Kai Försterling
Alrededor de 30 guardias civiles trabajan en la búsqueda del cuerpo de Marta Calvo en el vertedero de Dos Aguas. EFE/Kai Försterling

El delegat de Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha declarat que el cas de Wafa, la jove desapareguda de Carcaixent des del passat 14 de novembre, és una “desaparició no voluntària” encara que no s’ha trobat connexió amb l’assassinat de Marta Calvo.

“Al principi enteníem que no hi havia relació i que semblava una desaparició voluntària. El segon ja ho posem molt en qüestió”, ha assenyalat Fulgencio, qui a més ha explicat que esta valoració “venia donada perquè l’endemà passat, la desapareguda va esborrar les xarxes socials, cosa que semblava possible si es tractava d’una acte voluntari” pel que ara apunta al fet que algú li les podria haver esborrat en el seu lloc.

A més, el delegat de Govern ha anunciat que la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil també se sumarà a la investigació “que al principi, no ho relacionen amb el detingut”, en referència a Jorge Ignacio P.J., mentres indaguen a nivell nacional en els casos d’altres morts de característiques similars a les de Marta Calvo i a les altres dos dones que exercien la prostitució en el barri valencià de Russafa.

Juan Carlos Fulgencio atén els mitjans sobre la desaparició de Marta Calvo. EFE/ Biel Aliño

Wafa, la jove de 19 anys de Carcaixent, va ser vista per última vegada el 14 de novembre quan va eixir de casa d’una amiga. No obstant això, no va ser fins al dia 16 quan la mare va denunciar la desaparició en adonar-se de la seua absència ja que la xica vivia a cavall entre l’habitatge de dos amics.

Una trentena d’agents cerquen el cos de Marta Calvo

Al marge de Wafa, actualment hi ha al voltant de 30 guàrdies civils treballant en la cerca del cos de Marta Calvo al costat de gossos ensinistrats dins de l’abocador de Dosaigües ja que Jorge Ignacio P.J. va confessar haver esquarterat a la xica i haver llançat les restes a diferents contenidors de fem.

L’abocador es troba en la localitat del mateix nom a prop de 70 quilòmetres de València i a ell arriben unes 1.500 tones de residus urbans diàriament, d’ací la complexitat de la cerca.

Segons EFE, existeixen precedents de la troballa de cossos en aquestes instal·lacions a pesar que les restes no van ser detectats en les plantes de reciclatge per on prèviament passen aquests residus que en aquest cas corresponen a les de Quart de Poblet i Manises.