Una empresa valenciana lanza una pintura que ayuda a frenar el coronavirus
Un repartidor pasa frente a un mural pintado con motivo de la pandemia. / Phil Noble (REUTERS)

La primera gamma de pintures desinfectants amb la capacitat de combatre el coronavirus ja està a Espanya. La companyia valenciana Don Color ha sigut la responsable d’arrancar la comercialització d’Umana. Es tracta d’una pintura a l’aigua llavable que incorpora una nova tecnologia patentada com SARC.

Don Color assegura que és un material de fàcil aplicació, apte per a tota mena d’espais domèstics i de treball. Una vegada aplicada en parets o sostres, les pintures Umana alliberen contínuament una substància antioxidant d’origen natural i totalment innòcua per als humans i els animals.

Mitjançant un procés fotocatalítico, els reactius que conté la pintura són capaces de neutralitzar el 99,9% dels virus i bacteris. També uns altres contaminants presents habitualment en l’aire dels espais interiors.

Umana és un producte creat per l’empresa italiana Loggia Industria Vernici en col·laboració amb el Departament de Química de la Universidad La Sapienza (Roma). Aquestes pintures han demostrat en estudis la seua capacitat per a combatre el coronavirus així com altres tipus de gèrmens. A més, contribueix a purificar l’aire interior eliminant partícules contaminants així com la floridura i les males olors.

El director de Don Color, Juan Alberto Morant, ha declarat que ja hi ha sol·licituds de persones interessades. Segons ha explicat, la majoria són escoles, comerços i establiments d’hostaleria. No obstant això, creu que també tindrà molt èxit entre els particulars. “Ara molta gent aprofita que estem més a casa per a reformar i pintar les seues llars”, ha declarat.

UNA FÓRMULA PER A MILLORAR L’AIRE

Segons la Fundació Europea de Malalties Pulmonars (ELF), la contaminació de l’aire interior és un factor de risc per a la salut pulmonar. La mala ventilació i la presència de tota mena de substàncies nocives en l’aire són les principals causes de la pol·lució interior.

Gràcies a les seues propietats higienizantes, Umana millora la qualitat de l’aire i ajuda a reduir la incidència de la COVID-19, a més d’altres malalties i trastorns com les al·lèrgies. Aquesta gamma de pintures és innòcua. Pot usar-se en habitatges, centres escolars, locals comercials i establiments d’hostaleria. Ací s’inclouen cuines, menjadors, bars, restaurants i altres entorns alimentaris.