síntomas coronavirus

Encara que es pot assemblar a una grip, la principal característica del coronavirus és que aquest causa malalties respiratòries en les persones. La falta d’aire, acompanyada de la febre es podria considerar els símptomes principals d’aquesta malaltia.

Tal com indica el Ministeri de Sanitatels símptomes més comuns inclouen febre, tos, i sensació de falta d’aire. En casos més greus, la infecció pot causar pneumònia, dificultat important per a respirar, fallada renal i fins i tot la mort.

Els casos més greus generalment ocorren en persones ancianes o que pateixen alguna altra malaltia com per exemple, del cor, del pulmó o problemes d’immunitat.

Detallem a continuació els símptomes principals de les infeccions per coronavirus.

Símptomes

  • Secreció i degoteig nasal
  • Tos
  • Fatiga
  • Mal de gola i de cap
  • Febra
  • Esgarrifances i malestar general
  • Dificultat per a respirar (dispnea)

Pot ocórrer que un pacient patisca la malaltia i tinga absència de símptomes o que patisca dificultats respiratòries agudes.

Els valencians en risc

La direcció general de Salut Pública de la Generalitat Valenciana ha compartit una sèrie de recomanacions que han de seguir aquells que hagen estat a Itàlia en els últims dies. Les pots consultar ací. Entre aquesta població que ha d’estar més pendent de possibles símptomes es troben els valencianistes que van viatjar a Milà per a seguir un partit del València Cf.

Comissió interministerial

Aquest dimarts es reuneix una Comissió Interministerial sobre el coronavirus que se celebrarà en el Palau de la Moncloa després del Consell de Ministres i que presidirà el mateix Pedro Sánchez.

L’Executiu constituirà la Comissió Interministerial sobre el coronavirus hores abans de la celebració, a la vesprada, del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, convocat pel ministre de Sanitat, Salvador Illa, i en el qual estan representades totes les Comunitats Autònomes.

Aquesta mesura es produeix després que s’haja registrat la tercera víctima per coronavirus a Espanya. Es tracta d’un metge italià de turisme a Tenerife.