El coronavirus ya tiene su propia plaza: ¿Por qué sustituye a Doctor Collado?
Javier Quesada y Carlos Galiana en el acto de inauguración de la plaza del coronavirus en Valencia.

L’Ajuntament de València i la Fundació Premis Rei Jaume I han inaugurat hui la Plaça del Coronavirus. Així, aquesta nomenclatura substitueix temporalment a la de l’il·lustre metge valencià Doctor Collado. L’objectiu és conscienciar sobre la importància de no oblidar a aqueixes persones que poden liderar la innovació.

La plaça canviarà de nom de forma temporal, per a no interferir en la vida dels veïns i comerciants. Amb aquesta acció, la fundació i el consistori volen cridar l’atenció sobre la falta de recursos destinats a I+D+i al nostre país. També sobre les fatals conseqüències que això pot tenir, especialment en èpoques com les que estem vivint.

El regidor Carlos Galiana i el president dels Premis Rei Jaume I, Javier Quesada, han participat en la inauguració. En ell han reivindicat “la importància de donar suport, reconèixer i recordar als que constantment lluiten pel progrés, que són figures clau en aquesta crisi”.

Per a Quesada, “la crisi econòmica i el repte de la vacuna ens ha fet pensar què voldríem veure els valencians en el futur retolat als nostres carrers, la desgràcia o la solució als problemes?”. A més, ha emfatitzat en què aquest acte pretenia “conscienciar sobre la importància de no oblidar a les persones que lideren la innovació en la societat: científics i emprenedors”.

Per part seua, Galiana ha reconegut que “només eixirem d’aquesta crisi gràcies a la ciència i l’emprenedoria. Si no volem tenir carrers amb aquest nom, hem d’apostar pels científics i els emprenedors. Ells seran els qui ens traguen d’aquesta crisi”.

PER QUÈ S’HA TRIAT LA PLAÇA DEL DOCTOR COLLADO?

L’elecció de l’antiga Plaza del Dr. Collado no és casual. A més de tractar-se d’un metge que també va destacar com a catedràtic, la plaça es troba al costat de la Llotja de la Seda. Allí és on se celebra cada any la cerimònia de lliurament dels Premis Rei Jaume I amb la presència de la Casa Reial.

Aquest pròxim 19 d’octubre es reuniran els jurats que deliberaran els guanyadors d’aquesta edició mitjançant videoconferència. En ella participaran un total de 20 Premis Nobel.