El coronavirus tendrá su propia plaza en Valencia
Plaza del Doctor Collado de Valencia. / Foto:

L’Ajuntament de València i la Fundació Premis Rei Jaume I inauguraran el dijous la Plaça del Coronavirus. Aquesta es localitzarà en l’actual Plaza del Dr. Collado, substituint el nom original de la plaça. L’objectiu de la iniciativa és conscienciar sobre la importància de no oblidar a aqueixes persones que poden liderar la innovació en la nostra societat, com els científics i emprenedors.

No obstant això, el canvi de nom serà una cosa temporal per a no interferir en la vida dels veïns i comerciants. Amb aquesta acció, la fundació i el consistori volen cridar l’atenció sobre la falta de recursos destinats a I+D+i a Espanya. També cerquen denunciar les fatals conseqüències que pot tenir aquesta situació especialment en èpoques com les que estem vivint.

L’acte d’inauguració tindrà lloc el dijous al matí. A ell està previst que assistisca el Regidor Delegat d’Innovació de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana. A més, tampoc faltarà el President Executiu dels Premis Rei Jaume I, Javier Quesada. L’acte arrancarà amb unes breus paraules i posteriorment es procedirà a la inauguració simbòlica.

ELS PREMIS REI JAUME I

Els Premis Rei Jaume I cerquen promoure la ciència, la investigació i l’emprenedoria a Espanya. Es concedeixen a persones físiques que destaquen en el seu camp de treball havent desenvolupat la major part de la seua activitat professional a Espanya.

Actualment compta amb sis categories de premis. Cadascuna està dotada amb 100 mil euros i una medalla d’or sent un dels certàmens més remunerats del país. No obstant això, els premiats tenen el compromís de destinar una part del premi a la investigació i l’emprenedoria a Espanya per a promoure la ciència.

Enguany el jurat estarà format per 20 Premis Nobel. Serà el pròxim 19 d’octubre quan es reunisquen tots ells a través de videoconferència.