Hospital de Wuhan Reuters

En les últimes 24 hores s’han registrat 502 nous casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana, la qual cosa augmenta fins als 4.034 els casos positius.

Respecte als nous casos detectats s’han detectat 37 a la província de Castelló, 229 en la d’Alacant i 236 a la província de València.

Com a dada positiva ja són 92 els pacients donats d’alta des que es van començar a comptabilitzar aquestes xifres d’infectats per coronavirus.

Segons les dades que maneja la Conselleria de Sanitat en aquests moments hi ha 703 professionals sanitaris afectats per coronavirus en la Comunitat.

Prop de la corba de contagis?

En aquesta jornada s’ha registrat el nombre més alt de morts per coronavirus, un total de 36, amb això ja són 234 els morts. Respecte a si això ens situa més prop del pic de la corba de contagis s’ha expressat la pròpia consellera de Sanitat, Ana Barceló, en roda de premsa. Barceló ha afirmat que “Les comunitats autònomes anem a ritmes diferents, el pic possiblement l’aconseguim la setmana que ve“.

Residències i llits lliures

Sobre la incidència en les residències d’ancians, segons ho dades aportades per Barceló, es troben afectades per casos 61 residències de la Comunitat. En aquestes s’han registrat un total de 61 morts per coronavirus. Respecte al total de casos actius en aquests centres hi ha 292 residents afectats i 91 treballadors de residències.

Respecte als llits lliures, el total en el Comunitat Valenciana és de 4.682. Sobre els llits disponibles en l’adequació de la antiga Fe de València, està previst que el dimecres finalitzen les obres, després d’aquestes aquest espai comptarà amb 92 llits per a pacients afectats per coronavirus.