La quinta ola dispara los contagios entre los no vacunados de la Comunitat Valenciana
Dos chicas pasean con mascarilla por la ciudad de Valencia.

Setmana clau en la desescalada de la Comunitat Valenciana. L’autonomia arranca els últims set dies de vigència de les actuals restriccions per a frenar la cinquena ona de contagis. El diumenge 25 és la data clau perquè deixarà de tenir vigor l’últim decret del Consell. A partir de llavors tot dependrà de la decisió de la Generalitat Valenciana segons avanç la pandèmia.

De moment, les dades apunten al fet que la Comunitat tornarà a viure una nova reculada en la desescalada. En l’escenari més optimista, l’autonomia podria optar per mantenir les actuals restriccions encara que tot dependrà de les dades de les pròximes jornades.

El president de la GeneralitatXimo Puig, ja va avançar que es necessitaven al voltant de deu dies per a saber si les mesures eren eficaces. Cal recordar que l’últim decret va entrar en vigor el passat 10 de juliol, l’endemà passat en el cas del toc de queda i la limitació de les reunions socials, per la qual cosa no serà fins a mitjan aquesta setmana quan puga apreciar-se una possible estabilització de la corba de contagis.

Amb les dades sobre la taula, el Consell celebrarà aquesta setmana la nova Interdepartamental. En ella s’avaluarà la situació epidemiològica de la Comunitat i es traçarà el full de ruta de les pròximes setmanes.

LA COMUNITAT EMPITJORA LA INCIDÈNCIA DE CONTAGIS

L’última Mesa Interdepartamental va tenir lloc el dijous 8 de juliol. Llavors la Comunitat Valenciana comptava amb una incidència acumulada de 262,98 casos per cada 100.000 habitants. Avui dia la xifra ha empitjorat amb escreix, la Comunitat presenta actualment una IA de 432,44 casos, és a dir, quasi el doble que en l’última Interdepartamental.

Davant aquesta dada, tot indica al fet que els valencians hauran de fer front a un nou escenari de restriccions. No obstant això, de moment es desconeix si hi haurà una major limitació de la mobilitat; canviarà l’horari de bars i terrasses; es reduiran aforaments; o es modificarà el nombre de persones màximes en reunions socials, entre altres opcions.

Encara que no hi ha una data oficial per a la Interdepartamental, el Consell sol celebrar-les els dijous al matí donant a conèixer les noves mesures al migdia en roda de premsa. De prendre noves mesures, aquestes podrien aplicar-se aquest mateix cap de setmana o bé retardar-se al 26 de juliol.